Menu
in

Din Anglia, înapoi în Satul Mare. Doi tineri s-au întors să investească în România

Există tineri care decid să se întoarcă înapoi acasă pentru a deschide afaceri în România. E nevoie de curaj și ambiție, însă nu puține au fost poveștile de succes ale unor tineri întorși din străinătate, scrie Adevărul.

Georgiana și Adrian Horotan sunt doi tineri din Satu Mare care după terminarea celor 12 clase au plecat din orașul natal la Cluj, unde au absolvit Universitatea Babeș-Bolyai.

La absolvire, în 2017, cei doi au decis să își încerce norocul în Anglia. Adrian ca hairstylist, iar Georgiana ca make-up artist.

Își doreau să acumuleze experiență și să se dezvolte atât pe plan personal, cât şi profesional, iar străinătatea a fost pentru ei cea mai bună variantă, spun ei

„Practic proaspăt ieșiți de pe băncile facultății, nu am știut încotro să o apucam și aceasta a fost varianta cea mai bună pentru noi, pentru a ne putea construi un viitor. Ajunși acolo, lucrurile nu au fost tocmai cum ni le-am imaginat de acasă, dar pe parcurs au apărut tot mai multe oportunități”, au povestit cei doi tineri.

Patron român: «Ospătarii din Londra câștigă ca în România. Dar chiria acolo e 600 de lire, la noi 400 de lei»

Timp de doi ani ei au lucrat la unul dintre cele mai renumite saloane de înfrumusețare din Londra, iar experiența acumulată acolo i-a impulsionat să se întoarcă acasă pentru a-și deschide propria lor afacere.

Georgiana și Adrian nu și-au dorit decât muncească pentru a avea mica lor afacere. 

„Am fost plăcut surprinși să vedem cât de deschiși au fost colegii noștri cu noi și cât de mult ne-au ajutat să ne dezvoltăm carierele chiar dacă știau că nu ne vom forma un viitor ca și familie în Anglia. Petrecând doi ani într-un salon în Londra, înconjurați de profesioniști, am văzut și învățat o altă abordare a domeniului beauty, lucru pe care am încercat să îl implementăm și în conceptul nostru. Văzând că nu se pune accent doar pe un anumit serviciu ci pe întreaga experiență a clientului în salon și atenția este îndreptată până la cele mai mici detalii, am decis să ne întoarcem acasa şi să creăm un concept diferit”, mărturisește Adrian.

Sprijiniți de prieteni și de familie, cei doi s-au întors în țară și au pus bazele unui salon de înfrumusețare chiar în orașul lor natal, Satu Mare.

Cu ajutorul economiilor făcut în Anglia, au reuşit să dea viață visului lor. Cu toate că nu le-a fost ușor, decizia pare să fi fost cea corectă.

„Putem spune cu bucurie că după aproape doi ani de activitate, decizia de a ne întoarce acasă a fost cea mai bună”, mai spune Georgiana.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version