Menu
in

Crăciunul a fost anulat în Gibraltar – cel mai vaccinat loc din lume

Gibraltar a anulat sărbătorile oficiale de Crăciun, în ciuda ratei uriașe de vaccinare și a numărului relativ scăzut de infecții.

Micul teritoriu britanic a înăsprit restricțiile Covid în perioada festivă, după o creștere a cazurilor.

Locuitorii au fost îndemnați să limiteze contactele cât mai mult posibil.

Oficialii au spus că ar trebui să „își exercite propria judecată” cu privire la organizarea evenimentelor de Crăciun și „recomandă cu fermitate să nu facă acest lucru în următoarele patru săptămâni, în timp ce schema de stimulare a COVID-19 continuă.

Gibraltar a înregistrat o creștere a numărului de cazuri cu 66 de noi infecții zilnice raportate în medie – echivalentul cu 52% din vârful său din ianuarie.

Procent de vaccinare de 140%

Gibraltarul a administrat până acum cel puțin 94.469 de doze de vaccin, ceea ce este suficient pentru a vaccina complet 140,2% din populația țării. Au fost vaccinați rezidenții și navetiștii care vin zilnic la muncă.

„Având în vedere creșterea exponențială a numărului de cazuri, Guvernul intenționează, de exemplu, să anuleze o serie de funcții proprii, inclusiv petreceri oficiale de Crăciun, recepții oficiale și adunări similare”, a spus guvernul într-un comunicat.

„Publicul, în această etapă, este în cele din urmă chemat să-și exercite propria judecată în acest sens, ținând cont de sfaturile actuale oferite.”

Britanicii au o cale să scape de restricțiile COVID-19 pentru Spania: Gibraltarul

Sfatul se referă și la numărul de persoane, fie în interior, fie în exterior, ventilație și dacă oaspeții sunt vaccinați, vârstnici sau vulnerabili.

„Va deveni, de asemenea, necesar în acest moment să ne asigurăm că utilizarea spațiilor oficiale este analizată cu atenție și, dacă este necesar, evenimentele sunt amânate pentru o dată ulterioară”, a adăugat acesta.

Îndrumările oficiale îi sfătuiesc pe gibraltarieni să se întâlnească în spații deschise în aer liber acolo unde este posibil, să deschidă ferestrele în interior, să poarte măști de protecție acolo unde este necesar și să mențină o anumită distanță atunci când salută.

Măștile de față sunt în prezent necesare în toate magazinele și supermarketurile, în transportul public, în centrele medicale, la funeraliile în interior și pe Aeroportul Internațional Gibraltar.

Regatul Unit și Spania, scandal din cauza Gibraltarului. „Ar fi o declarație de război”. Ce i-a supărat pe britanici

Îndemnul lui Boris Johnson

Luni, Boris Johnson i-a îndemnat pe britanicii eligibili să-și facă vaccinul de rapel pentru a evita implementarea restricțiilor Covid înainte de Crăciun.

Prim-ministrul a spus că vaccinurile suplimentare sunt „absolut cruciale” în protejarea Marii Britanii, pe măsură ce un nou val de Covid se extinde în Europa.

Miercuri, 38.263 de cazuri noi au fost confirmate în Marea Britanie, după alte 37.243 de marți – conform ultimelor date guvernamentale.

Alte 201 de persoane au murit, ducând totalul deceselor Regatului Unit la 143.360, potrivit Evening Standard.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version