Cresc din nou decesele în Marea Britanie
Numărul de decese de coronavirus din Marea Britanie a ajuns la 19.506, după ce astăzi, 24 aprilie, au fost înregistrate încă 768 decese.
Până în prezent, 143.464 s-au dovedit pozitive la virus, cu 5.386 înregistrate de ieri până azi.
Creșterea de astăzi a deceselor este mai mare decât cea de ieri, când au fost anunțate alte 638 de victime.
Este însă cea mai mică rată a deceselor, înregistrată într-o vineri pentru a treia săptămână la rând.
Numărul de decese înregistrate în cursul săptămânii anterioare de luni și vineri a scăzut, de asemenea, cu 13%.
Raportul pe regiuni
În Anglia, 17.373 de persoane au murit după ce astăzi au fost anunțate încă 587 de decese – inclusiv 34 de oameni sănătoși.
Creșterea este mai mare decât a fost ieri, dar este cea mai mică rată de deces înregistrată în Anglia într-o zi de vineri.
În Scoția, 1.184 de pacienți au murit adin cauza virusului – plus 64 în ultimele 24 de ore.
De asemenea, Nicola Sturgeon a anunțat astăzi că 9.697 de scotieni au fost testați pozitiv.
În Țara Galilor, 751 au murit după ce astăzi au fost anunțate încă 110 de morți de covid-19.
Printre ultimele decese din Marea Britanie s-a numărat Fozia Hanif, o tânără mămică care a murit la doar câteva zile după naștere.
Fozia, în vârstă de 29 de ani, a primit o imagine cu fiul ei Ayaan, dar nu a reușit să-l țină niciodată în brațe, după testarea pozitivă pentru Covid-19.
Ei i se alătură asistenta de copii Katy Davis, în vârstă de 38 de ani, care nu avea alte probleme de sănătate, fiind învinsă de virus.
Medicul geriatru Medhat Atalla a murit după ce și-a dedicat cariera medicală pentru îngrijirea persoanelor în vârstă.
Pacienții negri au rata de deces aproape dublă
Echipa de cercetare a Universității din Glasgow a constatat că decesele covid-19 au scăzut 13 ani din vârsta medie a bărbaților și 11 ani de la femei.
Pe măsură ce cifra de decese a Marii Britanii crește, statisticile recente sugerează că, de fapt, ar putea fi cu 40% mai mare decât cele raportate.
S-ar sugera că 26.000 ar fi murit deja.
Diferența stă în decesele petrecute în afara spitalului – inclusiv la casele de îngrijire, la spitale și la casele private – precum și la întârzierile în înregistrarea deceselor.
Oficialii au recunoscut în această săptămână că azilele de bătrâni au fost lovite cu până la 400 de decese coronavirus pe zi, numai în weekend-ul de Paște.
Date noi șocante arată, de asemenea, că pacienții negri cu coronavirus au rata de deces aproape dublă față de britanicii albi în spitalele NHS, potrivit The Sun.
Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC