Menu
in

Cresc prețurile la cafea și la fasole, în Marea Britanie. Din ce în ce mai multe supermarketuri au rafturi goale

Kraft Heinz, cel mai mare producător mondial de fasole, ketchup și alimente pentru bebeluși, a avertizat că urmează să crească prețurile, în timp ce mai multe supermarketuri au rafturi goale.

De asemenea, se așteaptă ca și prețul cafelei să crească, în timp ce inflația se anticipează că va ajunge până la 8%, anul viitor – cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani.

Criza costului vieții în Marea Britanie se înrăutățește, în timp ce multe rafturi din supermarketuri sunt goale din cauza lipsei de produse precum salată, lapte, brânză, carne, pește, mazăre congelată și cola, din cauza lipsei de șoferi și a C02.

De asemenea, Arber Kola, manager la Kola Butchers din Greenwich, sud-estul Londrei, a declarat că va trebui să mărească prețurile dacă costul cărnii va continua să crească din cauza crizei lucrătorilor din abatoare.

Managerul unui magazin Tesco din Chester a declarat că mai multe congelatoare erau goale și că apa îmbuteliată este în cantitate redusă: „Am avut o mulțime de probleme de livrare. Livrările pur și simplu nu au apărut”.

Criză de apă și lapte în supermarketurile din Marea Britanie. Multe rafturi sunt goale

Un lucrător Asda din sud-estul Londrei a declarat pentru MailOnline: „Nu am avut livrare. Până atunci le sugerăm clienților să cumpere articole alternative”.

Un lucrător Waitrose din Kingston, Surrey, a declarat: „Singurele lacune pe care le avem aici sunt la produsele proaspete, deoarece nu primim suficientă aprovizionare”.

Prețul cafelei arabica a crescut cu 73% într-un an

Pe măsură ce prețul produselor de bază crește, prețul cafelei arabica a crescut cu aproape 73% în ultimul an, la niveluri care nu s-au întâlnit din 2014, ceea ce înseamnă că britanicii vor simți în curând creșterile la supermarket sau la cafenele.

20% din plantele de cafea din Brazilia – cel mai mare exportator de boabe din lume – au fost pierdute din cauza secetei și a gerului din ultimul an.

Și în Columbia, a treia cea mai mare țară producătoare de cafea din lume, fermierii au refuzat să livreze până la 1 milion de pungi pentru a obține un preț mai mare pentru boabele arabica. Experții cred că a început o penurie globală care ar putea dura trei ani.

Familiile britanice se confruntă cu o creștere a inflației care le va restrânge finanțele și ar putea chiar să împiedice recuperarea economică a Marii Britanii, au avertizat experții. Pe fondul fricii lipsei de alimente în următoarele luni și a panicii care duce la golirea rafturilor supermarketurilor, unul din șase adulți nu a putut cumpăra produse alimentare esențiale în ultimele două săptămâni.

Economistul-șef al Băncii Angliei a declarat că Marea Britanie va cunoaște o creștere mai lungă și mai mare a costurilor de trai decât se estimase.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 1.3]
Exit mobile version