in

Tesco avertizează că rafturile magazinelor vor fi goale înainte de Crăciun

Tesco avertizează că rafturile magazinelor vor fi goale înainte de Crăciun

Cumpărătorii din Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o nouă criză înainte de Crăciun, când rafturile vor fi goale, pe fondul lipsei de șoferi de camion, avertizează Tesco.

Panica ar putea reveni printre cumpărători dacă criza nu este abordată imediat – și „ar putea fi mult mai gravă” decât cea de la începutul pandemiei de coronavirus.

12 companii din industria alimentară au semnat o scrisoare către Boris Johnson în care îl îndeamnă să „salveze Crăciunul”.

Lanțul de aprovizionare va fi „deteriorat critic fără putere de recuperare dacă nu se va depăși criza imediat”, se arată în scrisoare, potrivit Metro.

Experții au solicitat o „viză de recuperare Covid” de 12 luni, care să permită companiilor să recruteze lucrători în „posturi cheie” ca răspuns pe termen scurt la lipsa de personal.

Între timp, Amazon a avertizat că are probleme cu recrutarea lucrătorilor.

Tesco are nevoie de 800 de șoferi pentru a nu rămâne cu rafturile goale

Asociația Road Haulage spune că există o lipsă de aproximativ 100.000 de șoferi în Marea Britanie, acest lucru având un impact deosebit asupra lanțului de aprovizionare cu alimente și băuturi.

În prezent, Tesco are 800 de posturi de șofer de camion disponibile, în ciuda faptului că a oferit bonusuri de recrutare de 1.000 de lire sterline din luna iulie.

Criză de apă și lapte în supermarketurile din Marea Britanie. Multe rafturi sunt goale

Miniștrii au fost rugați să aducă muncitori din străinătate pentru a ajuta la rezolvarea problemei „la nivel de industrie”.

Andrew Woolfenden, directorul de distribuție al Tesco Marea Britanie,  a declarat: „Problema noastră este că imaginile rafturilor goale se va înrăutăți de zece ori până la Crăciun și apoi va începe panica”.

El a prezis că ar putea fi „mult mai rău” decât în martie 2020, când rafturile au fost golite de cumpărătorii panicați din cauza pandemiei.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Amazon a spus: „Sezonul festiv este întotdeauna perioada cea mai aglomerată a anului și, așa cum facem în fiecare an, vom lucra pentru a oferi cel mai bun serviciu posibil clienților noștri.”

Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat: „Recunoaștem că afacerile se confruntă cu o serie de provocări și luăm măsuri pentru a le sprijini, inclusiv eficientizarea procesului pentru noii șoferi de vehicule grele și creșterea numărului de teste de conducere.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Școala din România vs cea din Marea Britanie. Temele pentru acasă, coșmarul copiilor întorși în țară

Școala din România vs cea din Marea Britanie. Temele pentru acasă, coșmarul copiilor întorși în țară

Creatoarea serului Oxford-AstraZeneca: „COVID va deveni o simplă răceală. Virusul este din ce în ce mai slab”

Creatoarea serului Oxford-AstraZeneca: „COVID va deveni o simplă răceală. Virusul este din ce în ce mai slab”