in

Criză de apă și lapte în supermarketurile din Marea Britanie. Multe rafturi sunt goale

Criză de apă și lapte în supermarketurile din Marea Britanie. Brexitul și pandemia de COVID-19 au afectat sever lanțurile de distribuție.

„Săptămâna trecută am rămas fără Coca-Cola. Nu mai am sticle mari de Evian de trei săptămâni. Fără marfă, nu mai avem afacere. Avem rafturile goale, nu vor mai intra clienţi.”, spune Satyan Patel, proprietarul unui magazin alimentar din centrul Londrei.

Comercianții din Marea Britanie se confruntă de mai multe luni cu o a adevărată penurie de bunuri de la ingrediente pentru milkshake-uri la McDonald’s la branduri de bere și saltele Ikea. De pe rafturile supremarketurilor au început să lipsească chiar și apa și laptele.

Problema principală este distribuția mărfii, în urma reducerii drastice a numărului șoferilor de camioane după ce mulți muncitori din țările europene nu s-au mai întors în țară pe fondul pandemiei și al Brexitului.

Lanțul de supermarketuri Co-op a anunțat că unele stocuri de marfă au fost afectate de distribuția deficitară și că au fost nevoiți să angajeze 3.000 de muncitori temporari pentru a umple depozitele și a trimite marfă către magazine.

Potrivit ultimelor estimări, Marea Britanie are în minus circa 100.000 de șoferi de camion. „Am decis să ne reducem stocurile din cauza COVID-19, dar acum ne este dificil să procurăm unele produse pentru că pur și simplu nu se găsesc”, spune Patel.


Criză de șoferi de TIR în Marea Britanie: „Nici 80.000 de lire sterline pe an nu e suficient. Vreau să plec”

„Nu avem stocuri, nu mai avem nimic în depozite. Sunt goluri peste tot. Primim uneori doar o cantitate mică din unele produse. Ducem lipsă și de apă”, spune o asistentă de vânzări de la un supermarket de lângă al lui Patel.

Aici rafturile cu băuturi carbogazoase erau aproape goale. Clienții au început să se plângă la personalul magazinului.

La un alt supermarket major din sud-estul Londrei sticlele de apă erau pe terminate și laptele se epuizase. Lanțul de produse congelate Iceland și marile lanțuri Tesco au avertizat deja că vor exista penurii de produse în perioada Crăciunului. Directorul executiv al Iceland a spus că compania și-a redus distribuția pentru că nu are suficienți șoferi de camioane. „În fiecare zi avem mai puțin cu 10% din marfa pe care am comandat-o”, s-a plâns acesta pe un blog, precizând că în cea mai rea perioadă singurul furnizor de pâine a lăsat fără marfă nu mai puțin de 130 de magazine.

Deficitul de bunuri din Marea Britanie „va dura probabil o vreme și ar putea chiar să se amplifice”, potrivit unei note a Capital Economics, o consultanță de cercetare.


…Criză de apă și lapte în supermarketurile din Marea Britanie. Multe rafturi sunt goale…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

Emma Răducanu, în finala US Open, la doar 18 ani: „Nu îmi vine să cred. Este o nebunie”

Boris Johnson, făcut „clovn nerușinat” după ce a felicitat-o pe Emma Răducanu pentru calificarea în finala US Open