Menu
in

Criza din școlile din Marea Britanie: profesorii cheltuiesc banii proprii pentru elevi flămânzi sau fără haine

Criza din școlile din Marea Britanie: profesorii cheltuiesc banii proprii pentru elevi flămânzi sau fără haine. Opt din 10 profesori de școală primară din Anglia își cheltuiesc banii proprii pentru a cumpăra articole pentru elevii care ajung din ce în ce mai des la școală flămânzi și fără haine adecvate, potrivit unui nou studiu.
>>> Bancnotele cu Regele Charles intră în circulație astăzi: La Banca Angliei s-au format cozi de dimineață

Criza din școlile din Marea Britanie

Aproape o treime (31%) dintre cei care au participat la sondaj au declarat că văd mai mulți copii înfometați în clasă, iar 40% au raportat o creștere a numărului de elevi care vin la școală fără o uniformă adecvată sau o haină călduroasă de iarnă, potrivit cercetării realizate de National Foundation for Educational Research (NFER), citate de The Guardian.

Ca urmare, profesorii care se pot confrunta cu propriile presiuni financiare își bagă mâna în buzunare. Un sfert dintre cadrele didactice din învățământul primar au declarat că au cheltuit mai mult de 100 de lire sterline în ultimul an școlar, în timp ce aproape unul din cinci (19%) a declarat că a cumpărat în mod special îmbrăcăminte sau alimente.

Două treimi dintre cadrele didactice din învățământul primar au declarat că au cheltuit banii proprii pentru materiale de clasă pentru artă sau științe, de exemplu, în timp ce doi din cinci (42%) au plătit pentru resurse de învățare pentru elevi, inclusiv papetărie și cărți de recapitulare.
>>> Un român stabilit în Marea Britanie îndeamnă conaționalii să se întoarcă acasă: „Nu mai e de stat aici” – VIDEO

Finanțele școlilor se deteriorează

Criza este ceva mai puțin gravă în școlile secundare, unde puțin sub două treimi (62%) dintre profesori și cadrele didactice superioare – în comparație cu 79% în învățământul primar – declară că au cheltuit bani proprii pentru a cumpăra articole pentru elevii și școlile lor, unul din cinci estimând că a cheltuit mai mult de 100 de lire sterline în acest an.

Jude Hillary, codirector al NFER pentru politici și practici în Marea Britanie, a declarat: “Cadrele didactice fac mai mult decât atât pentru a răspunde nevoilor pastorale ale elevilor folosind fondurile personale. Acest sprijin informal, nerecunoscut, este oferit într-un moment în care profesorii continuă să se confrunte individual cu propriile presiuni financiare.”

Raportul, publicat miercuri, spune că finanțele școlilor se deteriorează, 93% dintre liderii din învățământul primar și 87% dintre cei din învățământul secundar fiind forțați să facă reduceri în cel puțin un domeniu din cauza presiunilor asupra costurilor. Unul dintre domeniile care ar putea avea de suferit este cel al clădirilor școlare, aproape jumătate (46%) dintre directorii din învățământul primar și o treime dintre cei din învățământul secundar reducând planurile de îmbunătățire a clădirilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version