in

Bancnotele cu Regele Charles intră în circulație astăzi: La Banca Angliei s-au format cozi de dimineață

bancnote-charles

Bancnotele cu portretul Regelui intră în circulație astăzi, fiind prima dată când imaginea suveranului a fost imprimată pe toate bancnotele Băncii Angliei. Noile bancnote vor circula împreună cu cele cu Regina Elisabeta a II-a.

Portretul lui Charles apare pe toate cele patru bancnote – cele de 5 lire sterline, 10 lire sterline, 20 lire sterline și 50 de lire sterline – fără alte modificări ale modelelor existente.

Mai multe oficii poștale din Londra pun în circulație astăzi noile bancnote, în timp ce acestea pot fi ridicate și de la Banca Angliei. Numeroși oameni s-au așezat la coadă la Banca Angliei în această dimineață pentru a schimba bancnote vechi cu cele care prezentau portretul Regelui.

O persoană a postat o fotografie cu coada de dimineață devreme pe X, în timp ce mergea să-și schimbe bancnotele. IanVisits a scris: „A fost distractiv. Odată ce ușile se deschid, urmează controalele de securitate obișnuite și apoi direct la ghișeul băncii, unde îți vor schimba bancnotele vechi cu unele noi echivalente. Coada este destul de scurtă (momentan), așa că dacă doriți să faceți ceva puțin diferit, ei vor schimba până la 300 de lire sterline de bancnote QEII cu echivalente CRIII în următoarele cinci zile. „Aduceți doar bancnotele și actul de identitate. Și puteți vedea și un pic din interiorul grandios al Băncii Angliei”

Data lansării bancnotelor cu Regele Charles a fost confirmată de Banca Angliei

Există în circulație peste 4,6 miliarde de bancnote Bank of England, în valoare de aproximativ 82 de miliarde de lire sterline. În conformitate cu îndrumările Casei Regale, noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a le înlocui pe cele care sunt uzate și pentru a satisface orice creștere generală a cererii, relatează Evening Standard.

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat: „Suntem foarte încântați să emitem noile bancnote cu Regele Charles. Acesta este un moment istoric, deoarece este prima dată când schimbăm suveranul pe bancnotele noastre.” Deși Banca Angliei a început să producă bancnote în secolul al XVII-lea, mama lui Charles, regina Elisabeta a II-a, a fost primul suveran britanic căruia i s-a acordat onoarea în 1960 pe o bancnotă de hârtie de 1 lire sterline.

De unde puteți obține noile bancnote din Londra? Iată locațiile și codurile poștale din Londra pentru sucursalele oficiilor poștale unde bancnotele vor fi disponibile mai întâi în ziua lansării:
London City, EC2M 5TE
Moorgate, EC2M 5TE
Broadway, SW1H 0AX
Houndsditch, E1 7BS

Bancnotele vechi pot fi schimbate cu cele noi, care prezintă portretul Regelui, la Banca Angliei.

Banca Angliei a înființat un serviciu de schimb poștal, care se desfășoară în perioada 5-30 iunie, până la o limită de 300 GBP per client. Un formular de cerere și detalii suplimentare se găsesc pe site-ul web al Băncii Angliei. Ghișeul Băncii Angliei de pe strada Threadneedle din centrul Londrei emite, de asemenea, bancnote noi cu regele în perioada 5 – 11 iunie și se aplică aceeași limită de 300 GBP per client.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Moment dulce-amar

„Moment dulce-amar”: ce cred cetățenii UE din Marea Britanie despre alegerile europene

scoli uk probleme

Criza din școlile din Marea Britanie: profesorii cheltuiesc banii proprii pentru elevi flămânzi sau fără haine