in

Un român stabilit în Marea Britanie îndeamnă conaționalii să se întoarcă acasă: „Nu mai e de stat aici” – VIDEOÎntr-un clip postat pe TikTok, un român stabilit în Marea Britanie, Claudiu Petrescu, și-a exprimat revolta față de creșterea vârstei de pensionare în țara gazdă. Românul a subliniat faptul că, potrivit noilor reglementări, vârsta de pensionare va fi ridicată la 80 de ani, o schimbare ce l-a determinat să îndemne conaționalii săi să se întoarcă în România.

„Incredibil, dar adevărat! Vom ieși la pensie la 80 de ani, măi oameni buni, și o să ne bucurăm atât de mult de acești bănuți încât cred că o să ne cumpărăm trei, patru bastoane, ca să putem să ne susținem. Să ajungi la 80 de ani în ziua de astăzi este lucru mare. Oameni buni, haideți să ne luăm tălpășița din țara asta, haideți să ne întoarcem în România și să punem osul la treabă pentru țara aia și să-i ridicăm puțin standardele, pentru că suntem milioane de oameni plecați. Mai bine trăiesc în țara mea, cu o pensie de 15, 20 de milioane, decât să stau până la vârsta de 80 de ani în Anglia. Băi fraților, haideți acasă, că nu mai ține șmecheria! Haideți acasă, nu mai e de stat aici”, a declarat românul în clipul său.

@petrescuclaudiu2

Shame uk #pension #agegap #gov #80

♬ original sound – HaHaHa

 

În prezent, vârsta de pensionare în Marea Britanie este de 66 de ani, iar această schimbare majoră a determinat o reacție imediată din partea comunității românești din UK.

Reacțiile internauților au fost diverse. Unii au fost de acord, alții au criticat punctul de vedere al românului.

„Aș pleca cu drag înapoi în țară.. dar nu cred că voi reuși să fac față acolo cu acei bani.”

„Momentan se iese la 67 de ani în UK! Peste 10 -15 ani, cine știe!”

„Tu zici asta în timp ce ești în Anglia.”

„Unde mergi? Este aceeași problemă, frate, de la ăștia au luat și deștepții noștri tiparul, adică tot atunci ieși la pensie, dar pe lei.”

„Mergeți ca țară are nevoie de voi acum ! Veniți milioane că nu-i nicăieri mai bine ! Vă așteptăm ”

Într-un context în care românii stabiliți în străinătate se confruntă cu provocări legate de viitorul lor financiar și de vârsta de pensionare, întoarcerea acasă devine un subiect de discuție intens și complex.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 15 In medie: 3.7]

Ryanair devine mai strictă cu politica sa de măsurare a bagajelor: „Am văzut că mulți trebuie să plătească 50 de euro în plus”

facturi gaz uk

Plafonul de preț al energiei în Marea Britanie va scădea în această vară, milioane de gospodării vor plăti mai puțin