Menu
in

Cum au început superbogații din Marea Britanie să își protejeze averile de impactul alegerilor

Cum au început superbogații din Marea Britanie să își protejeze averile de impactul alegerilor. Persoanele bogate din Marea Britanie, de la miliardari străini la bancheri din City of London, se grăbesc să își protejeze banii după ce prim-ministrul Rishi Sunak a surprins țara anunțând alegeri în 4 iulie. Potrivit Bloomberg, unii își lichidează investițiile, își plătesc facturile care ar putea crește în curând sau părăsesc complet Marea Britanie.

Superbogații din Marea Britanie își protejeze averile de impactul alegerilor

Atât conservatorii aflați la guvernare, cât și partidul laburist din opoziție au promis să elimine tratamentul fiscal preferențial pentru rezidenții non-domiciliați — străini bogați care locuiesc în Marea Britanie, cunoscuți și ca non-doms. Liderul laburist Keir Starmer are planuri suplimentare de a taxa bogații, iar sondajele arată că partidul său este cu peste 20 de puncte înainte, scrie The Forbes.

Reputația Marii Britanii pentru stabilitate legală și politică a fost zguduită de tulburările legate de Brexit și de schimbările frecvente ale prim-miniștrilor conservatori, cinci la număr din 2016 până acum.

Pe lângă pierderea terenului în fața unor teritorii populare pentru cei bogați, cum ar fi Monaco, Dubai și Elveția, Marea Britanie a trebuit să concureze și cu vecinii europeni precum Italia și Grecia, care au lansat programe pentru a atrage străinii bogați. Mai mult, Marea Britanie a eliminat programul de vize de aur în 2022.
>>> Aeroporturile din Marea Britanie renunță la regula lichidului de 100 ml și a laptopurilor pentru bagajele de mână

Laburiștii doresc, de asemenea, să adauge taxe pentru profesioniștii din capitalul privat și să suplimenteze taxele pentru școlile private. Ca parte a propunerii lor privind non-dom, ei intenționează să elimine scutirile de la taxa pe moștenire pentru activele deținute în structuri din străinătate.

Statutul de non-dom datează din 1799, când a fost introdus pentru a proteja investițiile coloniale. Printre cei care sunt deja notabili non-dom se numără și Akshata Murty, soția lui Sunak, care, după o furtună mediatică, a anunțat că va plăti impozite în Marea Britanie pe câștigurile sale globale, provenite parțial de la gigantul indian de software Infosys Ltd.
>>> Noi reguli pentru bancomate în Anglia, pe măsură ce se instalează „punctele de numerar”. Ultima invenție a băncilor

Liderii laburiști au estimat anterior că ar putea strânge aproximativ 3 miliarde de lire sterline (3,8 miliarde de dolari) prin eliminarea acestui regim, deși cei care păstrează acest statut plătesc în prezent mai mult de 8 miliarde de lire sterline pe an în impozite britanice, conform celor mai recente date oficiale, citate de Bloomberg.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
Exit mobile version