in

Aeroporturile din Marea Britanie renunță la regula lichidului de 100 ml și a laptopurilor pentru bagajele de mână

Un aeroport important din Marea Britanie a devenit al patrulea care ridică restricțiile pentru lichidele și dispozitivele electronice din bagajul de mână. Aeroportul Bristol este cel mai recent care a instalat noi scanere de securitate, ceea ce elimină nevoia călătorilor de a respecta reguli stricte pentru lichide de 100 ml și de a le plasa în pungi de plastic transparente.

De asemenea, înseamnă că pasagerii nu vor mai fi nevoiți să îndepărteze dispozitivele electronice, cum ar fi laptopurile, în timp ce trec prin controlul de securitate. Scanerele Next Generation Security Checkpoint (NGSC) sunt în prezent instalate pe aeroporturile majore din Marea Britanie.

Aeroporturile din Aberdeen, Teesside și London City au instalat deja toate aparatele care utilizează tehnologia de scanare 3D și au redus timpii la coadă cu 50% după ce scanerele au intrat în eliminarea necesității verificării manuale a bagajelor. Acum acestor aeroporturi li s-a alăturat Aeroportul Bristol.

Politica strictă a Ryanair privind bagajele de mână îi costă pe călători 70 de lire sterline la aeroport

Datorită noilor scanere, pasagerii vor putea transporta sticle care conțin până la doi litri de lichid în bagajul de mână. Aeroportul Bristol a investit 11,5 milioane de lire sterline în scanere, care vor fi în funcțiune din 14 iunie. Aeroportul Bristol a spus că, datorită reglementare restante, pot fi transportate doar lichide de până la 330 ml. Pasagerii vor trebui să golească conținutul buzunarelor în bagaj și să golească conținutul sticlelor metalice de apă.

Chief Operating Officer al Aeroportului Bristol a declarat, citat de Manchester News: „Suntem încântați că toți clienții care călătoresc de la Aeroportul Bristol vor beneficia de tehnologia de ultimă oră introdusă la securitate.

„Noul echipament va reduce stresul și neplăcerile clienților, deoarece nu va mai fi necesar ca lichidele de 100 ml să fie plasate în pungi transparente de plastic și scoase din bagajul de mână. Noul proces oferă o operațiune de securitate mult mai prietenoasă cu clienții, folosind cea mai recentă tehnologie și oferind o screening îmbunătățită, permițând clienților să păstreze obiectele personale în bagajul de mână.

Cu porcul tăiat în bagajele de cală, alertă pe aeroportul din Liverpool din cauza sângelui care curgea

Cu toate acestea, clienților ar trebui să li se reamintească că nu există modificări imediate ale regulilor care reglementează ceea ce poate fi luat prin securitate ca urmare a acestei inițiative, iar restricțiile actuale privind bagajele de mână rămân în vigoare până la 14 iunie 2024.

Clienților li se reamintește că, deși Regatul Unit a introdus noile reglementări de securitate la întoarcerea din aeroporturile de destinație, clienții sunt sfătuiți să verifice cerințele aeroportului lor de plecare, deoarece aceste reglementări pot diferi de Regatul Unit.”

Vor urma și alte aeroporturi. Aeroportul Heathrow a prognozat că toate benzile sale de securitate vor avea noi scanere până în această vară, în timp ce Gatwick își propune să finalizeze programul până în martie anul viitor. Manchester Airports Group, care gestionează aeroporturile din Manchester, East Midlands și Stansted, estimează că scanerele lor vor fi implementate complet până în 2025.

London City a intrat în istorie ca primul aeroport major din Marea Britanie care a implementat noile scanere pentru toți pasagerii în aprilie anul trecut, ca urmare a introducerii restricțiilor de securitate aeroportuare pentru lichide în 2006, din cauza unui complot terorist dejucat care avea ca scop detonarea avioanelor care zboară din Londra către SUA cu explozibili lichizi de casă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

masini electrice mai periculoase

Studiu în Marea Britanie: de ce mașinile electrice sunt mai periculoase pentru pietoni

Șoc în Marea Britanie, un român s-a apropiat de o victimă aleatorie și i-a tăiat gâtul. „Se credea James Bond”