in

Cum funcționează „Rostogolirea românească”. Hoții atacă tirurile de pe capota mașinii

Infractori români atacă tirurile în mers, pe autostradă, avertizează poliția din West Midlands, citată de The Telegraph. Polițiștii spun că astfel sunt furate bunuri de peste 30.000 de lire sterline zilnic.

Hoții se urcă pe plafonul autovehiculului, unde sunt ajutați să își țină echilibru de către complicii lor, după care sar direc în tirul aflat în mișcare, la peste 50 de mile pe oră. Dacă remorca este acoperită cu prelată, aceasta este tăiată cu un cuțit, iar dacă este metalică, e folosită o rangă.Apoi, ei descarcă ce bunuri le vin la îndemână, după care sar înapoi pe plafonul mașinii. Tehnica a ajuns să fie cunoscută sub numele de „ROMANIAN ROLLOVER” (rostogolirea românească) și este cunoscută în toată Europa, polițiștii punând la dispoziție fotografii de la o astfel de operațiune desfășurată în România și surprinsă de ofițerii DIICOT.

11 români au fost condamnați la câte 2 ani de închisoare după ce au fost prinși acționând la sfârșitul anului trecut, pe autostrada M6, în apropiere de Staffordshire. De asemenea, 50 de astfel de cazuri au fost raportate de poliție în nordul Germaniei, în 2013.

Și poliția irlandeză a semnalat un furt de țigări în valoare de 71.000 de lire sterline prin metoda „ROMANIAN ROLLOVER”. „Infractorii români lucrează în bande capabile să fure mărfuri de  30.000 de lire sterline într-o zi. Acesta e genul de infracțiuni pe care acum 10 ani nu îl găseam în Marea Britanie. Se datorează afluxului de oameni care au venit aici”, a declarat un oficial al poliției din West Midlands la finalul celor cinci zile ale operațiunii Trivium, ce s-a desfășurat zilele acestea.

Operațiunea Trivium implică ofițeri aduși din România și Lituania, Europol, National Crime Agency și ofițeri de imigrație din Ministerul de Interne. Anul acesta, operațiunea Trivium a dus la arestarea a peste 160 de străini, unii cu mandate europene de arestare, care urmează să fie deportați, se mai arată în The Telegraph.


Un criminal din Constanța se ascundea în Marea Britanie. A fost extrădat

Viol în grup filmat cu telefonul mobil. Agresorii, șapte români, unul de 13 ani

Căutat în toată Europa, prins la o spălătorie auto din UK. Acuzat de atacuri în Ungaria

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cine mai rămâne în Marea Britanie dacă se aplică regula salariului minim de 35.000 de lire sterline?

Operațiunea Trivium: Doi români arestați pentru trafic de droguri. Aveau portbagajul plin cu canabis