in

Probleme stomatologice? Numărul dentiștilor din Anglia, la cel mai mic nivel din ultimul deceniu

Cifrele arată că numărul stomatologilor activi din NHS din Anglia a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, lăsând fără asistență milioane de oameni care se luptă să își facă controale sau să își rezolve durerile de dinți. Asociația Dentară Britanică (BDA) a avertizat cu privire la un exod al dentiștilor din NHS (Serviciul Naţional de Sănătate), deoarece a publicat cifre care arată că forța de muncă a fost redusă la un nivel nemaiîntâlnit din 2012-2013.
>>> Parlamentarii britanici pun criptomonedele alături de jocurile de noroc: ”Jetoane fără suport”

Numărul dentiștilor din Anglia, la cel mai mic nivel

Un număr din ce în ce mai mare de cabinete stomatologice fac puține sau deloc lucrări finanțate de NHS, BDA citând un buget stomatologic de 3 miliarde de lire sterline care nu a reușit să țină pasul cu inflația și creșterea populației în ultimul deceniu.

Un total de 23.577 de stomatologi au efectuat lucrări pentru NHS în anul financiar 2022-23, cu 695 mai puțin decât în anul precedent, potrivit unui răspuns la o cerere de informare din partea NHS Business Services Authority. Această cifră este cu mai mult de 1.100 mai mică decât cifrele de dinainte de pandemie.

Pierderea dentiștilor din sistem a dus la faptul că aproape 6 milioane de adulți au încercat și nu au reușit să obțină o programare la un dentist NHS în ultimii doi ani, potrivit unei analize recente a BDA.

Afirmațiile prim-ministrului

Cifrele oficiale privind forța de muncă în stomatologia NHS par să contrazică afirmațiile primului ministru, potrivit cărora reformele recente au crescut numărul acestora.

BDA a declarat că a crezut că primul ministru se bazează pe o creștere a activității dentiștilor din NHS în anul financiar 2021-22, care a urmat în mod natural după încheierea Covid.

Shawn Charlwood, care prezidează comitetul de practică dentară generală al Asociației Dentare Britanice, a declarat: “Nu am avut nici un răspuns: “[Guvernul] trebuie să accepte faptele și să ofere un pachet de salvare pentru a menține acest serviciu pe linia de plutire. NHS la stomatologie suferă o pierdere de talente, iar alte modificări la un sistem stricat nu vor opri fluxul.

surse: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Cumpărătorii aleg Aldi Lidl căutare chilipiruri

Cumpărătorii aleg Aldi și Lidl în căutare de chilipiruri, inflația e la al treilea cel mai ridicat nivel

Cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie

Care sunt cei mai bogați oameni din Marea Britanie acum, cu ce se ocupă și câți bani au