Menu
in

Dan Mihalache „Somnorilă” ar putea fi ambasador la Londra

Șeful Cancelariei Prezidențiale,  Dan Mihalache, ar putea fi numit în funcția de ambasador al României la Londra, relatează HotNews.ro.

 

Acestuia i s-a propus deja postul de ambasador al României în Marea Britanie, scrie site-ul respectiv, care citează „mai multe surse politice”.

În acest moment nu există o confirmare oficială potrivit căreia Mihalache ar fi acceptat postul de ambasador. HotNews.ro mai scrie că a încercat să-l contacteze pe Dan Mihalache, dar acesta nu a răspuns mesajelor trimise de redacție.

Postul de ambasador la Londra este liber după ce Mihnea Motoc a fost numit ministru al Apărării în guvernul Cioloș, în noiembrie 2015.



Dan Mihalache a ajuns în apropierea lui Klaus Iohannis în campania electorală din 2014, după ce fusese unul dintre apropiații lui Crin Antonescu. Mihalache a fost secretar general al guvernului Ponta și membru PSD, de unde a plecat în urma unor probleme cu Mircea Geoană.

Nu demult, Mihalache a fost în centrul unor controverse politice după ce a participat alături de Mihai Gâdea, directorul Antena 3, la o întrunire a sașilor plecați din România, în Germania, mai scrie HotNews.ro.

Pe 16 iulie, în timpul unei vizite în Serbia, alături de președintele Klaus Iohannis, Dan Mihalache a fost surprins într-o postură cel puțin ciudată. El a fost fotografiat într-o poziție în care se pare că trăgea un pui de somn, după ce președinții Iohannis și Nikolic părăsiseră ședința de lucru.

După apariția fotografiilor în presă, Mihalache a spus că „sunt o manipulare ordinară”, potrivit stiripesurse.ro.

“Văd ca prezenţa mea la Cotroceni deranjează foarte tare, de vreme ce o dată pe săptămână se inventează câte o ştire care să mă pună într-o lumină defavorabilă. Poza este o manipulare ordinară. Este vorba despre un moment în care delegația română aştepta terminarea convorbirilor tete-a-tete dintre președinții Nikolic şi Iohannis, convorbiri care au durat mai mult de o oră. De altfel, cine se uită la poză, vede foarte clar că fiecare membru al delegaţiei îşi vedea de treaba lui. Unii se uitau pe telefon, alţii citeau documente. Mi-aş fi dorit eu să aţipesc, dar nu am această capacitate din păcate. Nu cred că partea sârbă se pretează la asemenea gesturi. Mai degrabă este vorba de un binevoitor român”, a spus şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, la acel moment.

Ambasada României nu e pentru români

Ambasadorul României în Marea Britanie a fost rechemat

Ambasadorul Motoc: „Trebuie să scoatem în față poveștile de succes”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version