in

Decizia a fost luată. Nicio țară din UE nu se mai află pe lista verde a Marii Britanii. Alte șapte țări au intrat pe lista roșie. Vezi despre ce este vorba…

Nici o țară nu a fost adăugată pe lista verde a Marii Britanii, iar șapte sau fost mutate de la galben la roșu.

Portugalia a fost eliminată de pe „lista verde” a destinațiilor din Marea Britanie unde oamenii se pot întoarce fără a fi nevoie să stea  în carantină.

Potrivit The Guardian, guvernul a declarat că amenințarea noilor variante de COVID-19 înseamnă că relaxarea călătoriile în afara țării ar duce la periclitarea ridicării restricțiilor din interior.

Nu au fost adăugate țări suplimentare pe lista verde, însă încă șapte – Afganistan, Bahrain, Costa Rica, Egipt, Sri Lanka, Sudan și Trinidad – Tobago – au fost mutate de pe lista galbenă pe lista roșie, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Portugalia, inclusiv Madeira și Azore, vor intra pe lista galbenă marți, după care persoanele care se întorc vor trebui să stea în carantină timp de 10 zile. Cele șapte țări menționate vor intra pe lista roșie în aceeași zi.

Carantina se menține în Anglia. BBC: Nicio altă țară nu va fi adăugată pe lista verde

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că eliminarea Portugaliei a fost o „decizie dificil de luat”, dar una bazată pe rata testelor pozitive din țară care aproape că s-a dublat de la revizuirea anterioară a listelor, precum și datorită preocupărilor cu privire la o posibilă mutație a Variantei Delta, descoperită pentru prima dată în Nepal.

Decizia, care a șters imediat sute de milioane de lire sterline din câștigurile operatorilor de turism și ale companiilor aeriene, va constrânge turiștii și industria turistică.

În timp ce regulile de călătorie sunt o chestiune descentralizată, lista inițială a țărilor a fost unificată în toate națiunile din Marea Britanie.

Destinațiile listei verzi sunt acum singura alegere pentru vacanțe. Acestea permit călătorilor să se întoarcă în Anglia fără să stea în carantină, deși pasagerii trebuie să facă un test COVID înainte de a reveni și un al doilea în termen de două zile de la sosire.

Rapoartele privind decizia guvernului au determinat scăderea valorii de piață a operatorului de turism Tui cu 3%, în timp ce EasyJet și proprietarul British Airways, IAG, au pierdut mai mult de 5%.

Majoritatea țărilor rămân pe lista galbenă. Persoanele care vin în Marea Britanie dintr-o țară de pe lista galbenă trebuie să facă un test COVID înainte de a călători și alte două în zilele a doua și a opta a unei carantine la domiciliu de 10 zile.

Oricine se întoarce din cele 50 de țări de pe lista roșie se supune aceluiași regim de testare și autoizolare, dar într-unul din hotelurile de carantină la un cost de 1.750 de lire sterline per adult.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]

Tragedie în Marea Britanie. O femeie „sănătoasă” moare la câteva zile după prima doză de AstraZeneca. Avea trei copii

Un matematician român a câștigat milioane cu o formulă pe care o folosește pentru a juca la loterie