in

Directoarea ICR Londra nu vrea să stea într-un apartament gratuit, MAE plătește 6.500 de lire sterline pentru un altul situat în apropiere de Harrods

Directoarea ICR Londra nu vrea să stea într-un apartament gratuit. Din 2006 și până recent, toți directorii filialei Institutului Cultural Român (ICR) din Londra au locuit într-un apartament aflat chiar în clădirea în care funcționează instituția, potrivit surselor Libertatea . Venită în aprilie, actrița Catinca Maria Nistor a refuzat această locuință și a primit buget pentru chiria unui apartament de 120 mp.

Petiție pentru demiterea directorului ICR Londra: „Nu știe diferența dintre britanic și englez”

Directoarea ICR Londra nu vrea să stea într-un apartament gratuit

Catinca Maria Nistor a făcut cerere la MAE pentru o altă locuință, iar ministerul i-a aprobat închirierea unui apartament în centrul capitalei londoneze. Potrivit surselor Libertatea, este situat în apropiere de Harrods, un celebru magazin londonez, iar chiria lunară este de 6.500 de lire sterline pentru 120 mp. La care se adaugă celelalte cheltuieli.

„În acest timp, apartamentul în care au stat până acum toți directorii ICR este gol. În opinia mea, acesta este un abuz împotriva intereselor publice al MAE”, a declarat pentru Libertatea un angajat al ICR.

Ministerul nu a infirmat prețul plătit pentru apartamentul directoarei Nistor. Rugat să explice de ce preferă să achite o sumă considerabilă de vreme ce putea să locuiască într-un spațiu pentru care să nu plătească chirie, MAE a răspuns: „Închirierea locuinței s-a realizat la cererea misiunii, la momentul solicitării nefiind disponibil în incinta institutului un spațiu de cazare adecvat. Apartamentul asigurat doamnei Nistor este compus din trei camere, cu suprafața totală de 120 mp, în care sunt incluse și spații cu destinația de primire invitați /birou, asigurate prin norme interne acestor funcții”.

Sediul ICR Londra

ICR Londra își desfășoară activitatea într-un sediu concesionat de către Domeniul Coroanei Britanice. Asta înseamnă că statul român nu plătește chirie, ci doar costurile administrative și utilitățile. Institutul se află în Belgrave Square, chiar în inima Londrei, într-un vechi palat aristocratic construit în secolul al XIX-lea. 

”Clădirea a funcţionat, pe rând, ca ambasadă, reşedinţă a ambasadorului sau a personalului diplomatic şi institut cultural. Înzestrată cu săli spaţioase şi elegante, împodobite cu piese vechi de mobilier şi picturi semnate de mari artişti români, această clădire maiestuoasă posedă, în egală măsură, toate dotările şi întregul suport tehnic al unui institut cultural modern”, se arată pe site-ul ICR. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Românii din Marea Britanie, pe primul loc la banii trimiși acasă. Ce sumă uriașă au transferat în țară de la începutul anului

greva metrou londra

O grevă la metroul londonez va opri joi aproape toate serviciile de metrou și va încetini o mare parte din capitală