in

Românii din Marea Britanie, pe primul loc la banii trimiși acasă. Ce sumă uriașă au transferat în țară de la începutul anului

 Români în UK – Banii trimiși de diaspora – Românii din diaspora au trimis acasă 4 miliarde de euro, în primele opt luni ale acestui an. Numai din Marea Britanie, au ajuns în țară 900 de milioane de euro, arată datele BNR. 
>>> Românii din străinătate aduc mai mulți bani în țară decât toți investitorii străini

Banii trimiși de diaspora

Românii din diaspora au trimis în țară, în primele opt luni din 2022, cu aproape 200 de milioane de euro mai mult față de perioada similară a anului trecut. Potrivit datelor BNR, din ianuarie până în august, au ajuns în România aproximativ 4 miliarde de euro.

Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România, a declarat, pentru digi24.ro: „Economia a continuat să crească în UE și în Marea Britanie și prin urmare veniturile încasate au fost mai mari, de asemenea datorită inflației au crescut și salariile, deci implicit veniturile.”

Marea Britanie, pe primul loc

În primele 4 luni ale anului, cei mai mulți bani erau trimiși acasă de românii din Germania, urmați de cei din Marea Britanie. Acum locurile s-au inversat. Marea Britanie urcă pe primul loc, cu cei mai mulți bani trimiși în țară de către românii care lucrează acolo, 897 de milioane de euro, față de 796 de milioane de euro, bani trimiși de românii din Germania.

Nu este greu de înțeles de ce Marea Britanie a urcat pe primul loc. Potrivit statisticilor oficiale, cea mai mare comunitate de români este stabilită în Regatul Unit. În 2021 erau înregistrați aproximativ 540.000 de români.

Oficiul naţional de statistică de la Londra: creştere uriaşă a numărului de români, la ce cifre s-a ajuns

Banii trimiși de diaspora – Creșteri sunt şi din Italia, dar și din Spania față de anul trecut. Din Italia s-au trimis circa 617 milioane de euro, iar din Spania 310 milioane de euro în primele 8 luni.

Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România: „Aceste remiteri de bani ajută economia pentru că finanțează contul curent care este într-un deficit substanțial, undeva la 10% din PIB, mai mult acești bani susțin familiile din România celor care lucrează în străinătate și ajută desigur consumul din țară și implicit creșterea economică din România.”

Banii trimiși de diaspora – Economiștii spun că banii trimiși în țară ajută și la stabilitatea leului, pentru că susțin cererea prin schimbul valutar din euro în lei.

Salarii de Marea Britanie, la Brașov. Un român s-a întors în țară pe aceeași bani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.3]

imobile uk

Număr imens de proprietăți în Anglia și Țara Galilor deținute de companii offshore, doar în Londra au o valoare de zeci de MILIARDE

director icr londra

Directoarea ICR Londra nu vrea să stea într-un apartament gratuit, MAE plătește 6.500 de lire sterline pentru un altul situat în apropiere de Harrods