in

Doar 8 ZILE până la data limită pentru înregistrarea rezidenței în Marea Britanie. Ce se întâmplă cu cei care nu au primit încă un răspuns

Au mai rămas doar 8 zile până la data limită pentru înregistrarea statutului potrivit schemei EU Settlement în Marea Britanie.

Potrivit Ambasadei României, autoritățile britanice mai primesc aplicații pentru obținerea dreptului de rezidență în Marea Britanie din partea cetățenilor UE doar pentru încă 8 zile.

Cei care nu aplică până la 30 iunie riscă să piardă dreptul de a locui, munci sau studia în Marea Britanie, se arată pe pagina ambasadei.

Cu toate acestea, cei care au ratat termenul vor avea timp încă 28 de zile după 30 iunie să își clarifice situația. Astfel, scrie The Guardian, guvernul va emite zeci de mii de avertismente către cei care ar trebui să aplice la schema pentru cetățenii UE.

Notificările îi vor anunța să depună o cerere sau vor suporta consecințele, care includ pierderea drepturilor la asistență medicală și la angajare.

Cu o săptămână înainte de termenul limită de miercuri, 30 iunie, Ministerul de Interne britanic și-a amplificat eforturile pentru a ajunge la cei care nu știu despre schimbarea regulilor, inclusiv la grupurile vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă și copiii aflați în îngrijire.


Ministrul imigrației, Kevin Foster, a declarat că a exclus prelungirea termenului, în ciuda creșterii uriașe a cererilor, care se ridică acum la 10.000 – 12.000 pe zi. „Pur și simplu, extinderea termenului nu este soluția pentru a ajunge la acei oameni care nu au depus încă cererea și am crea mai multe incertitudini”, a spus el.

Cu toate acestea, el a spus că cetățenii UE care nu au depus cererea până la termenul limită nu vor intra în ilegalitate până la 1 iulie și a promis că Ministerul de Interne va fi „flexibil și îngăduitor”.

Zeci de mii de copii din UE, în pericol să nu primească rezidență în Marea Britanie. TOȚI cetățenii UE, inclusiv copiii de toate vârstele, trebuie să aplice până la 30 iunie

Au fost primite până acum 5,6 milioane de cereri de la cetățenii UE, inclusiv de la cei care au aplicat de două ori. Oficialii au spus că există o restanță de 400.000, a căror procesare ar putea dura până la sfârșitul verii.

Cei care nu au primit încă o decizie, vor primi un „certificat de cerere” din partea guvernului prin care pot dovedi ca au încă drept de muncă sau chirie, a spus Foster.

„Oamenii nu își vor pierde beneficiile săptămâna viitoare”, a spus Foster în fața unui comitet al Camerei Lorzilor.

Ministerul de Interne a mai anunțat că va colabora cu oamenii, pentru a afla motivele pentru care nu au aplicat, mai degrabă decât să-i expulzeze.

Ministerul de Interne a confirmat că, dacă după 28 de zile o persoană nu a depus cererea „ar putea fi răspunzătoare pentru acțiuni de executare și nu va fi eligibilă pentru muncă, beneficii sau servicii”.

Ministerul de Interne a declarat că NHS va continua să fie disponibil pentru cei care au certificat de cerere, iar „tratamentul de urgență” nu va fi refuzat niciodată.

Acesta a avertizat că angajatorii sau proprietarii nu trebuie să facă controale retrospective, iar cei care resping viitorii lucrători sau chiriași pe motiv că nu li s-a acordat încă statutul oficial post-Brexit pot fi trimiși în judecată din motive de discriminare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Ce țări ar putea intra pe „lista verde” a guvernului britanic de săptămâna viitoare. Din păcate, România nu se află printre ele

Anglia: Români arestați pentru că vindeau telefoane mobile false