in

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a primit scrisoarea de retragere: „Deja ne e dor de Marea Britanie”

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat, oficial, că a primit scrisoarea Marii Britanii în care se cere retragerea acestei țări din UE. Într-un discurs la Bruxelles, Tusk afirmă că „deja îi este dor de Marea Britanie”.

Iată anunțul oficial făcut de Consiliul European după primirea scrisorii:

„Astăzi, Consiliul European a primit o scrisoare din partea primului-ministru britanic, Theresa May, prin care se notifică intenția Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană. Această notificare urmează referendumului din 23 iunie 2016 și începe procesul de retragere, în conformitate cu articolul 50, din tratat. Regretăm faptul că Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană, dar suntem pregătiți pentru procesul pe care va trebui să îl urmăm.Pentru Uniunea Europeană, primul pas va fi adoptarea, prin Consiliul European, a unor linii directoare pentru negocierile ce urmează. Aceste linii vor stabili pozițiile și principiile generale în lumina cărora Uniunea, reprezentată de Comisia Europeană, va negocia cu Regatul Unit.

În aceste negocieri, Uniunea va acționa unitar și își va apăra interesele. Prima noastră prioritate va fi de a minimiza incertitudinea cauzată de decizia Regatului Unit pentru cetățenii noștri, întreprinderile și statele membre. Prin urmare, vom începe concentrându-ne pe toate aranjamente cheie pentru o retragere ordonată.

Vom aborda aceste discuții în mod constructiv și vom depune eforturi pentru a găsi un acord. În viitor, sperăm să avem în Marea Britanie un partener apropiat”

Președintele Consiliului European, Donald Tusk a declarat, la Bruxelles, că europenilor deja le este dor de Marea Britanie. Tusk a spus că țările membre sunt mai unite ca oricând și vor rămâne așa în timpul negocierilor, relatează BBC.

El a mai declarat că are „un mandat puternic” pentru a proteja interesele celor 27 de membri în timpul negocierilor. „NIMIC nu se va schimba în următorii doi ani!”.

Theresa May declanșează Brexit. Ce spun specialiștii. Elena Păduraru-Rees: „ Fiecare persoană are o situație particulară”

Rezoluția UE, primul răspuns al Uniunii la declanșarea Brexit. Încep problemele pentru Marea Britanie

Theresa May a semnat scrisoarea oficială de retragere a Regatului Unit din UE. Ce ne așteaptă în următorii doi ani?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Theresa May declanșează Brexit. Ce spun specialiștii. Elena Păduraru-Rees: „ Fiecare persoană are o situație particulară”

Theresa May avertizează Uniunea Europeană despre ce se va întâmpla în lipsa unui acord post-Brexit