Menu
in

Economia Regatului Unit dă semne de revigorare. Este mai mare decât înainte de pandemie

Economia Regatului Unit este mai mare decât înainte de pandemie, după o creștere cu 0,9% în noiembrie.

Ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, a salutat „curajul poporului britanic” cu privire la acest aspect – dar creșterea a avut loc înainte de a fi impuse restricțiile pentru varianta Omicron, scrie Daily Mail.

Sunak a salutat „stăpânirea poporului britanic”, după ce economia a revenit în cele din urmă la nivelul de dinainte de pandemie.

Cifrele oficiale arată că PIB-ul a crescut cu 0,9% în noiembrie, ceea ce înseamnă că nivelul este acum mai mare decât în ​​februarie 2020.

Economia Marii Britanii le va depăși pe cele ale statelor dezvoltate din UE

Ministrul de Finanțe a spus că aceasta este o știre „uimitoare” și a făcut un apel ca oamenii să primească rapeluri pentru a menține recuperării pe drumul cel bun.

Economistul șef al Oficiului Național de Statistică, Grant Fitzner, a declarat: „Economia a crescut puternic în luna înainte de valul Omicron, arhitecții, comercianții cu amănuntul, curierii și contabilii au avut o lună excelentă.”

Construcțiile și-au revenit după câteva luni slabe, deoarece multe materii prime au devenit mai ușor de obținut.

„Guvernul continuă să sprijine economia, inclusiv prin granturi, împrumuturi și scutiri de taxe pentru afaceri, iar planul nostru pentru locuri de muncă asigură că oamenii au oportunități fantastice. Toți avem un rol vital de jucat pentru a proteja viețile și locurile de muncă”, a declarat Sunak.


///Economia Regatului Unit dă semne de revigorare. Este mai mare decât înainte de pandemie///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.2]
Exit mobile version