in

Este posibil ca în Marea Britanie să nu se poată amenaja secții de votare pentru alegerile parlamentare din România

Românii din Diaspora au o lună în plus, față de anul trecut, pentru votul prin corespondență, iar Guvernul va porni o campanie pentru a îndemna românii să voteze în acest fel la alegerile parlamentare. De asemenea, nu este exclus ca în unele țări să nu se organizeze secții de vot.

Pandemia dă peste cap votul pentru alegerile parlamentare din Diaspora. Autoritatea Electorală Permanentă a modificat regulile și românii din străinătate au la dispoziție o lună în plus pentru votul prin corespondență, scrie Ziarul Financiar.

Alegeri în vremea pandemiei: de la 1 aprilie diaspora se poate înscrie pentru votul la parlamentare

S-ar putea chiar ca în unele țări să nu se poată organiza secții de votare, cum ar fi în Marea Britanie sau Belgia, unde trebuie limitat și numărul de persoane ce pot participa la un eveniment public.

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul va porni o campanie pentru a-i îndemna pe români să voteze prin corespondență.

„Vom face o campanie în acest sens, să îi informăm pe românii din Diasporă privitor la votul prin corespondență, mai ales în țările unde există riscul de a nu se permite organizarea secțiilor de votare, să informă toți românii din țările respective că modalitatea cea mai sigură de exprimare a voturilor e votul prin corespondență, a spus Orban.


Peste 7.000 de alegători din străinătate s-au înscris, deja, pentru a vota prin corespondență.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: Bebeluș de doar 12 zile, ucis de câinele familiei. Părinții au fost arestați și acuzați

Anglia: Bebeluș de doar 12 zile, ucis de câinele familiei. Părinții au fost arestați și acuzați

Anglia: Școlile riscă să se blocheze din cauza lipsei testelor pentru COVID-19

Anglia: Școlile riscă să se blocheze din cauza lipsei testelor pentru COVID-19