in

Anglia: Școlile riscă să se blocheze din cauza lipsei testelor pentru COVID-19

Mii de directori de școli din Anglia i-au scris secretarului britanic pentru educație, Gavin Williamson, să îl avertizeze că instituțiile pe care le reprezintă riscă să fie paralizate în lunile de toamnă, din cauza dificultăților în obținerea testelor pentru COVID-19, potrivit The Guardian, citat de Libertatea.

Conform directorilor de școli, în lipsa acestor teste pentru COVID-19, personalul din învățământ și elevii sunt obligați să rămână acasă, în urma apariției unui posibil caz de COVID-19 într-o școală. Directorii de școli au declarat pentru publicația britanică faptul că, în unele cazuri, personalul nu a putut face programări pentru testare timp de mai multe zile sau li s-au oferit să efectueze testele în locații aflate la mai mult de 100 de mile distanță.

Profesoară din UK, după deschiderea școlii: „Nu am văzut nici măcar un elev să se spele pe mâini”

În plus, după ce fac testul, poate dura câteva zile până la aflarea rezultatului.

„Ieri am avut trei angajați care au stat acasă, din cauză că o persoană din familia lor a prezentat simptome. Niciunul dintre ei nu a reușit să facă testul”, a spus un director de școală primară din Southampton. The Guardian dă exemplu o școală din zona rurală a comitatului Sussex, pentru care principala problemă este lipsa testelor, ce a afectat atât deschiderea, cât și bugetul instituției.

Iar personalul didactic are copii înscriși la aceeași școală – deci dacă un elev prezintă simptome, ar fi întreruptă și activitatea unor cadre didactice.


The Guardian îl citează pe un lider sindical potrivit căruia „eșecul evident în ceea ce privește infrastructura de testare pentru COVID-19 periclitează în mod serios o redeschidere sustenabilă a școlilor și că elevii pot pierde din învățare în mod inutil”.

În Marea Britanie sistemul de învățământ este descentralizat, iar cel din Anglia este coordonat de guvernul de la Londra.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Este posibil ca în Marea Britanie să nu se poată amenaja secții de votare pentru alegerile parlamentare din România

Sute de școli din Anglia trimit elevii acasă în lipsa testelor pentru COVID-19