in

Flota de mașini de lux a familiei regale britanice, cât valorează și ce mașini conține

Flota de mașini de lux a familiei regale britanice, cât valorează și ce mașini conține. Familia regală are la dispoziție o flotă de mașini de lux, inclusiv Rolls-Royce de epocă, Bentley, Jaguar și un Aston Martin. Dar nu este ușor să deslușești care vehicule sunt proprietate privată, care sunt deținute de suveran în dreptul coroanei și care sunt închiriate de la producător.
Analiza The Guardian sugerează că, în general, regele deține în mod privat o flotă de mașini în valoare totală de cel puțin 6,3 milioane de lire sterline.
Citește și: Localitatea din Marea Britanie cu cele mai scumpe case de pe litoral, localnicii au însă probleme

Flota de mașini de lux a familiei regale britanice

În casa regală de la Palatul Buckingham se află în principal coloana de limuzine și alte vehicule de lux folosite de familie la ocazii oficiale. Acestea sunt adesea denumite “mașini de stat”, dar termenul nu înseamnă neapărat că sunt deținute de stat.

Multe dintre ele au fost puse la dispoziția casei regale de către producătorii de automobile, care probabil că doresc să își asocieze marca cu familia regală britanică.

Bentley, de exemplu, a furnizat două limuzine în 2002 pentru jubileul de aur al reginei Elisabeta, iar una ar fi fost transportată de companie în Germania pentru prima vizită de stat a lui Charles în calitate de rege, luna trecută. O estimare a valorii mașinilor regale sugerează că numai aceste două vehicule ar putea valora cel puțin 1,4 milioane de lire sterline.

Bentley a refuzat să explice termenii în care a furnizat mașinile pentru palat, însă se înțelege că unele vehicule împrumutate sau închiriate sunt returnate producătorului după ce au fost folosite de familia regală.

Proprietatea personală a regelui

În timp ce Palatul Buckingham a refuzat să comenteze cu privire la proprietatea unor vehicule specifice de la meterezele regale, s-ar părea că unele sunt deținute de suveran în dreptul coroanei, ceea ce înseamnă că nu sunt proprietatea personală a regelui. Dar o vizită efectuată de The Guardian sugerează că altele sunt deținute în mod privat de familia Windsor.

Un Rolls-Royce Phantom IV din 1950, estimat la cel puțin 2,5 milioane de lire sterline, de exemplu, a fost cumpărat de Elizabeth și Philip înainte ca aceasta să devină regină. Au fost fabricate doar 18 Phantom IV. La venirea la putere a Elisabetei, a fost vopsit în culoarea claretului regal și a devenit “mașină de stat”, dar nu există nimic care să sugereze că și-a schimbat proprietarul.

Se află, de asemenea, un Rolls-Royce Phantom V din 1962, care a fost cumpărat de regina mamă și despre care se crede că îi aparține lui Charles.

Un purtător de cuvânt al palatului a declarat că mașinile de stat adăpostite la Royal Mews sunt “predominant deținute de suveran în dreptul coroanei sau sunt închiriate”. Dar nu au contestat faptul că unele dintre vehicule erau deținute în mod privat.

Pentru a încurca și mai mult lucrurile, chiar și vehiculele aflate în curtea regală desemnate ca fiind “mașini de stat” sunt uneori folosite în scop privat.

În timpul nunții sale din 2018, prințesa Eugenie, care nu a fost niciodată un membru al familiei regale în activitate, a sosit într-un Rolls-Royce Phantom VI din 1977, în valoare de 1,3 milioane de lire sterline. Această mașină de stat i-a fost oferită reginei ca un cadou oficial de către industria auto din Marea Britanie pentru a marca jubileul de argint al acesteia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Limba română este a doua limbă vorbită, după engleză, în numeroase cartiere din Londra

Hărți incredibile: în aceste cartiere din Londra româna este a doua cea mai vorbită limbă, după engleză

Șofer român condamnat Marea Britanie

Șofer român de TIR condamnat în Marea Britanie la 9 ani de închisoare, era creierul unui grup infracțional