Menu
in

Franța închide granițele pentru țările din afara UE. Nu se mai poate pleca din Marea Britanie

Franța închide granițele către toate țările din afara UE, inclusiv Marea Britanie, pentru toate călătoriile, cu excepția celor esențiale.

Anunțul a fost făcut de premierul francez Jean Castex, vineri. Acesta a declarat că interdicțiile de călătorie vor intra în vigoare de duminică, pentru a încerca limitarea răspândirii de noi variante de coronavirus din străinătate.

Castex a declarat că nu anunță deocamdată un nou lockdown național, adăugând că „următoarele zile vor fi decisive” în ceea ce privește eventualele noi restricții, scrie Daily Mail.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a adăugat: „Blocarea este o chestiune legitimă … (dar) știm cu toții impactul puternic pe care îl are pe toate fronturile.”

Decizia Franței de a închide frontierele către țări din afara UE nu se aplică transportatorilor care călătoresc între Marea Britanie și Franța, a declarat ministrul britanic al transporturilor Grant Shapps în urma știrilor de vineri.

Anglia: Noi restricții până „la sfârșitul săptămânii”. Hancock: „Nu știm când vom ieși din lockdown”

„Premierul francez Jean Castex a anunțat că Franța își va închide frontierele către toate țările din afara UE de duminică. Cu toate acestea, pot confirma că acest lucru nu se aplică transportatorilor, astfel încât comerțul va continua să se desfășoare fără probleme”, a anunțat Shapps pe Twitter

În încercarea de a stopa numărul de noi infecții, Castex a spus că marile centre comerciale – cu excepția celor care vând alimente – vor fi închise de duminică.

El a spus că numai călătoriile esențiale vor fi permise către și dinspre țări din afara UE și tuturor sosirilor în Franța din interiorul blocului, cu excepția lucrătorilor transfrontalieri, li se va cere să prezinte un test PCR negativ.

Cerința a fost impusă anterior călătorilor aerieni și maritimi, dar acum se va aplica și celor care călătoresc cu mașinile.

Franța a raportat până acum 75.620 de decese din cauza COVID, iar peste 60% din paturile de la terapie intensivă sunt ocupate de pacienți cu coronavirus.

„Mai mult ca oricând ar trebui să facem totul pentru a respecta regulile”, a spus Castex.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version