Menu
in

Furie pe rețelele de socializare. Ce a comentat extremistul Nigel Farage despre Emma Răducanu

Unul dintre cei care s-au repezit să o felicite pe jucătoarea de tenis cu origini românești, Emma Răducanu, a fost nimeni altul decât fostul lider al partidului extremist UKIP, Nigel Farage.

Însă laudele aduse de acesta tinerei sportive au stârnit o reacție negativă pe rețelele de socializare.

Nigel Farage a fost atacat pe rețelele de socializare, după ce a lăudat-o pe Emma ca „megastar global” noaptea trecută – la doar șapte ani după ce șoca un întreg continent sugerând că ar fi îngrijorat de faptul că niște români s-au mutat lângă el.

Ulterior, Farage a făcut un pas înapoi, comentând: „Marea majoritate a românilor care au venit în Marea Britanie doresc să-și îmbunătățească viața și ar fi vecini buni”.

Apoi, el și-a dat din nou în petic, afirmând că „în Londra a ajuns prea multă criminalitate din cauza bandelor românești”.

Emma, ​​care locuiește în Bromley și se identifică drept britanică, s-a născut în Canada, dintr-un tată român, Ian Răducanu, și o mamă chineză, Renee Răducanu.

După ce a Emma a câștigat turneul US Open, Nigel Farage a scris pe Twitter:

„S-a născut un megastar global. @EmmaRaducanu câștigând US Open este absolut incredibil”.

Imediat, Farage a fost numit „rușine națională” pe Twitter, mulți reamintindu-i cele declarate cu doar câțiva ani în urmă.

Prezentator britanic, despre Emma Răducanu: „Dacă joci în finală, eşti britanică. Dacă eşti chelneriţă, eşti româncă”

În 2014, Farage a afirmat: „Am fost întrebat dacă aș fi îngrijorat în cazul în care un grup de români s-ar mutat lângă mine? Dacă aș locui la Londra, cred că aș fi. Orice persoană normală și corectă ar avea dreptul de a fi îngrijorată dacă un grup de români s-ar muta brusc în vecinătate”.

Reacții pe rețelele de socializare: „Ești o rușine națională”

Editorul executiv al ByLine Times, Peter Jukes, a repostat rapid comentariile lui Farage, comentând: „Nigel -‘ N-aș vrea să locuiesc alături de un român ’- Farage, o laută pe fiica unui imigrant român”.

Sam Bright, de la ByLine Times, l-a numit pe Farage o „rușine națională”, în timp ce altcineva a scris pe Twitter: „Orice persoană normală și corectă ar crede că speri că am uitat blestemul tău rasist împotriva românilor”.

Deputatul laburist pentru Tottenham, David Lammy, l-a acuzat pe Farage că a încercat să își facă imagine cu „succesul incredibil” al Emmei.

Lammy a scris pe Twitter: „@EmmaRaducanu este pe jumătate româncă. Povestea ei este una dintre nenumăratele povești care demonstrează imensa valoare pe care imigrația o aduce în Marea Britanie. Dar ai spus „nu aș vrea să trăiesc lângă un român”. Nu ai niciun drept de a-i lăuda succesul incredibil.”

Între timp, Dan Levene a scris: „În numele tuturor colegilor britanici de origine română, persoane despre care ați spus că nu doriți niciodată să locuiți alături de ele: tăceți din gură”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 5]
Exit mobile version