Greva imigranților în Regatul Unit. Mii de muncitori imigranți au luat parte, ieri, 20 februarie, la prima zi de acțiune în Marea Britanie, pentru a demonstra contribuția importantă pe care o aduc economiei Marii Britanii.
Astfel, scrie The Guardian, se estimează că, în cazul în care toți muncitorii imigranți din Regatul Unit ar opri lucrul, pierderea economică s-ar ridica la 328 de milioane de lire sterline pe zi, 4% din PIB-ul țării.
Zeci de mii de imigranți susțin această acțiune, ce a avut loc luni, 20 februarie. La greva imigranților s-au alăturat alăturat și o mie de cetățeni UE, care cer să li se garanteze dreptul de a rămâne în Marea Britanie după Brexit.
Potrivit The Guardian, lucrătorii imigranți din Marea Britanie alcătuiesc 10,9% din totalul forței de muncă, dar acest număr crește în sectoare cheie. Astfel, străinii reprezintă 31% din personalul de curățenie și uz casnic, 30% din personalul restaurantelor și hotelurilor și 26% din personalul din domeniul sănătății.
Cei aproximativ 1.000 de cetățeni europeni au mers la Palatul Westminster pentru a le cere deputaților să facă lobby pentru dreptul lor de a rămâne în țară după Brexit.
50 de parlamentari au acceptat să fie alături de ei. Printre aceștia, purtătorul de cuvânt al Partidului Laburist cu privire la Brexit, Keir Starmer și conservatorul Philip Davies, unul dintre răzvrătiții puterii, dar și liderul Partidului Verzilor, Caroline Lucas.
Mulți dintre cei care s-au alăturat demonstrației din Piața Palatului Westminster au venit cu steagul țării unde s-au născut. Acțiunea s-a desfășurat în aceeași zi în care parlamentarii dezbăteau petiția în care se cere ca Donald Trump să nu fie primit oficial în Marea Britanie.
Doi muncitori români morți pe șantiere din Londra vor fi omagiați de „Workers Memorial Day”
Criză de muncitori. Angajatorii din România încearcă să stopeze exodul
România nu mai are muncitori. Angajatorii se gândesc să aducă IMIGRANȚI