in

România nu mai are muncitori. Angajatorii se gândesc să aducă IMIGRANȚI

Angajatorii din România sunt disperaţi, nu mai găsesc forţă de muncă. Singura soluţie ar fi imigranţii.

 

Problema majoră pe care o au companiile în acest moment o reprezintă faptul că nu mai găsesc să recruteze muncitori nici calificaţi, nici necalificaţi. Recrutarea pentru necalificaţi a ajuns să se facă în biserici şi prin contractele cu penitenciarele din România. (…)Singurele resurse la zonă de calificaţi sunt din afara UE şi foarte puţin din UE“, a explicat Elena Antoneac, Head of Operations în cadrul companiei Nestlers Group, citată de Ziarul Financiar.

În acest moment, spune Elena Antoneac, angajatorii din ţară pregătesc o serie de propuneri pentru modificarea le­gislaţiei muncii astfel încât să se obţină mai uşor premise de muncă pentru imigranţii care vin din state non UE.

Criza de pe piaţa muncii se va agrava, pentru că tinerii se grăbesc să plece în străinătate imediat ce termină liceul.

“Este vorba de un dezinteres în a se pregăti. Sunt multe firme care îi primesc pentru a se forma direct în organizaţie, dar tinerii preferă să plece în străinătate, în căutarea unei vieţi mai bune”, spune Ioan Carcea, profesor al Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi.

În acelaşi timp, angajaţii români sunt tot mai scumpi. România a fost fruntaşa Uniunii Europene la creşterea costurilor cu forţa de muncă: 11% în ultimele trei luni din anul trecut. Asta în vreme ce media europeană a fost de cinci ori mai mică. Iar creşterea costurilor cu forţa de muncă ar putea continua, pentru că salariul minim pe economie se va mări din nou, de la 1 mai. Munca s-a ieftinit în Italia, Olanda și Cipru. În cazul României, costurile cu forţa de muncă s-au majorat la finalul anului 2016.

Din luna mai vom avea un salariul minim crescut la 1.250 de lei, ceea ce înseamnă că net un angajat plătit cu salariul minim pe economie va primi 917 lei.

Este strigător la cer! Zeci de mii de români pleacă în fiecare an să lucreze în străinătate

Pregătiți în România, folosiți în străinătate! Tinerii se gândesc să emigreze încă de când se înscriu la facultate

Românii cu studii superioare emigrează în masă, România pe locul I în Europa la EXODUL CREIERELOR

Băsescu, „bucuros” să scape de românii care aleg Marea Britanie: emigrația ține șomajul din România la nivel scăzut

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Înălţimea şi greutatea îţi determină SALARIUL. Rezultatul e valabil atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi

Cerșetoarele din Spania despre scandalul cu suporterii olandezi: „Vrem să fim umilite așa în fiecare zi!”