Menu
in

O grevă la metroul londonez va opri joi aproape toate serviciile de metrou și va încetini o mare parte din capitală

O grevă la metroul londonez va opri joi aproape toate serviciile de metrou și va încetini o mare parte din capitală, în cadrul conflictului actual privind locurile de muncă și pensiile.

Unele servicii ale London Overground și Docklands Light Railway ar putea fi, de asemenea, afectate de greva de 24 de ore a membrilor sindicatului Rail, Maritime and Transport Workers (RMT), în timp ce se așteaptă ca autobuzele să fie extrem de aglomerate și drumurile să fie congestionate. Trenurile de pe Elizabeth Line vor circula în mod normal, scrie The Guardian.

Grevă la metroul londonez

Aproximativ 10.000 de membri RMT care lucrează la London Underground și Arriva Rail (London Overground) vor fi în grevă. Tulburările vor continua până la ora de vârf de vineri dimineață, pe măsură ce personalul se va întoarce la muncă.

Transport for London (TfL) plănuiește să reducă numărul de angajați în stații și a fost de acord să “dezvolte opțiuni” pentru consultări în vederea reducerii obligațiilor sale de pensii, ca parte a acordului de finanțare cu guvernul central. TfL a promis că niciun loc de muncă nu va fi disponibilizat prin planurile sale de reducere a costurilor, care vor reduce numărul de personal cu aproximativ 600 de persoane, și a declarat că nu au fost înaintate propuneri de reducere a pensiilor.

Sindicatul a acuzat TfL că a respins o ofertă de ultimă oră de a anula greva, dacă autoritatea de transport ar fi fost de acord să întrerupă planurile și să se angajeze să protejeze pensiile lucrătorilor. Secretarul general al RMT, Mick Lynch, a declarat că TfL a “ratat o oportunitate de aur”, adăugând: “TfL trebuie să înceapă să facă compromisuri și să colaboreze cu sindicatul pentru a ajunge la un acord care să funcționeze pentru personal și să evite perturbarea în continuare a vieții pasagerilor.”

Vinerea trecută au fost anulate trei greve de 24 de ore pe rețeaua feroviară

Greva de la metrou survine după ce vinerea trecută au fost anulate trei greve de 24 de ore pe rețeaua feroviară națională planificate pentru această săptămână.

Unii pasageri din transportul feroviar interurban se vor confrunta în continuare cu unele perturbări miercuri, în ciuda preavizului. Avanti West Coast, care operează trenuri rapide pe linia care leagă Londra, Birmingham, Manchester și Glasgow, a declarat că speră ca în cele din urmă să opereze mai multe servicii pe parcursul zilei și mai târziu în seara, dar marți încă anunța orarul publicat pentru ziua grevei. Mai puține trenuri urmau să circule, să înceapă mai târziu și să se încheie la mijlocul după-amiezii.

Suspendarea grevelor feroviare naționale din această săptămână a ridicat speranța unui progres, odată cu reluarea discuțiilor intense între Network Rail și RMT, precum și între sindicatele TSSA și Unite, care au anulat, de asemenea, acțiunile industriale planificate, dar care au mai puțin personal feroviar și mai puțină putere de a opri trenurile.

Network Rail a declarat că nu există nicio nouă ofertă salarială, în afară de creșterea de 8% pe doi ani, cu un bonus de 500 de lire sterline pentru cei mai prost plătiți și o reducere de 75% pentru călătorii cu trenul fără limită de timp – dar a prelungit perioada în care garantează că nu va face disponibilizări obligatorii până la sfârșitul lunii ianuarie 2025.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]
Exit mobile version