Menu
in

Londra, valul de căldură a dus la cea mai aglomerată zi a pompierilor de la Al Doilea Război Mondial

Valul de căldură a dus la cea mai aglomerată zi a pompierilor din Londra de la Al Doilea Război Mondial.

Pompierii londonezi s-au confruntat marți cu cea mai aglomerată zi de după cel de-al doilea război mondial, în timp ce incendiile au făcut ravagii în toată Marea Britanie, pe fondul unor temperaturi brutale, scrie The Guardian.

Temperaturile au scăzut dramatic miercuri, dar se așteptau și alte perturbări ale călătoriilor, în timp ce se efectuau reparații la rețelele rutiere și feroviare și la aeroporturi. Averse puternice și furtuni au fost prognozate să lovească unele părți ale țării, putând provoca inundații localizate.

Londra, valul de căldură a adus multe probleme

Primarul Londrei, Sadiq Khan, i-a avertizat pe londonezi să nu facă grătare și să fie atenți cu sticlele în zonele publice, unde iarba rămâne uscată ca un foc de tabără după ce temperaturile au depășit pentru prima dată 40 de grade Celsius în Marea Britanie. Soarele care strălucește prin sticle poate crea căldură și provoca un incendiu.

Khan a declarat că serviciul de pompieri se așteaptă de obicei la 500 de apeluri într-o zi aglomerată, dar că a primit peste 2.600 de apeluri marți, când mai mult de o duzină de incendii au izbucnit în același timp.

Brigăzile de pompieri din Londra, Leicestershire și South Yorkshire au declarat marți incidente majore, în timp ce incendiile au distrus afaceri, case, școli și biserici.

Trei incendii au izbucnit în jurul Londrei, afectând pășuni, clădiri agricole, case și garaje de la miezul nopții în Wennington, Uxbridge și Erith, aproape 300 de pompieri fiind desfășurați la primele ore ale dimineții. Au fost efectuate evacuări și nu s-au înregistrat răniți.

Consecință a schimbărilor climatice?

“Iarba este ca fânul, ceea ce înseamnă că este mai ușor să ia foc. Odată ce a luat foc, se răspândește incredibil de repede, ca în cazul incendiilor de vegetație, așa cum vedeți în filme sau în incendiile din California și din unele părți ale Franței”, a declarat el la programul Today de la BBC Radio 4.

Khan a spus că “este de necrezut” că încălzirea globală nu a fost abordată mai mult de către candidații la șefia Partidului Conservator.

“Uitați, este incontestabil acum că vremea cu care ne-am confruntat în orașul nostru și în țara noastră în ultimele zile este o consecință directă a schimbărilor climatice”, a spus el. “Ar trebui să ne ocupăm de consecințele adaptărilor la schimbările climatice ale orașelor și țării noastre, de casele de transport public și așa mai departe, dar și de cauzele schimbărilor climatice”.

Șaisprezece pompieri au fost răniți în incendiile din capitală în cea mai călduroasă zi a anului, iar doi dintre ei au fost internați în spital, potrivit comisarului adjunct al pompierilor londonezi, Jonathan Smith.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]
Exit mobile version