Menu
in

„La muncă, nu la-ntins mâna”. Sfatul Marii Britanii pentru românii din regat



O scrisoare controversată venită din partea Ministerului de Interne dovedește că Marea Britanie nu are de gând să mai respecte regulile Uniunii Europene cu privire la libera circulație.

Potrivit The Independent, unui român care se află într-un centru de detenție pentru imigranți i s-a respins cererea pentru o locuință de urgență.

Omului i s-a transmis că trebuie să ia în considerare să plece în România sau „în oricare altă țară a Uniunii Europene”, pentru a evita să ajungă să cerșească pe străzi.

În scrisoare se arată că în „țările UE se aplică normele Convenției Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) care o „protejează de discriminare”.

Răspunsul controversat al Ministerului de Interne britanic vine după ce guvernul a fost acuzat că a creat „un mediu ostil” rezidenților UE care trăiesc în Marea Britanie, în ciuda faptului că aceștia au dreptul legal să muncească și să locuiască în această țară.

De altfel, o analiză efectuată la începutul acestei luni arată că mai mult de 5.000 de cetățeni UE au fost expulzați din Marea Britanie, în perioada iunie 2016 – iunie 2017, ceea ce arată o creștere cu 20% în ultimele 12 luni, iar numărul acestora a crescut din moment înc are conservatorii au venit la putere, în 2010.

The Independent dă și alte exemple de cetățeni UE care au probleme cu autoritățile pentru imigrație ale Marii Britanii.

Eva Johanna Holmberg, o finlandeză care trăiește în Brighton, a declarat că a primit o scrisoare de la Ministerul de Interne, în august, în care se arată că este “susceptibilă să fie reținută” dacă nu va părăsi țara în mod voluntar.

Celia Clarke, directorul unei organizații neguvernamentale care luptă pentru drepturile imigranților, a declarat pentru The Observer: „Unul dintre aspectele îngrijorătoare ale scrisorii de la Ministerul de Interne care refuză dreptul la locuință al unui cetățean UE, pentru a putea solicita eliberarea din centrul de detenție este tonul: i se spune unui om în detenție că trebuie să plece acasă sau într-o altă țară UE.

Dacă oficialii britanici acționează astfel în cazul cetățenilor UE, viitorul relațiilor noastre cu cetățenii și țările UE ar trebui să ne preocupe pe toți. Există pericolul ca despărțirea de UE să fie din ce în ce mai aprinsă și acest lucru se reflectă atât în ​​tonul, cât și în practica Ministerului de Interne.”

Infractorii români nu pot fi deportați din Marea Britanie. Închisorile românești sunt prea mici

Europarlamentar UKIP: Europenii fără loc de muncă în UK trebuie deportați

Acuzații grave: „Oamenii sunt deportați ilegal din Marea Britanie”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version