in

Imigraţia, în folosul mediului de afaceri



Cifrele recensământului din 2011 arată că 27% din populaţia Londrei – aproximativ 1.9 milioane de oameni – au fost născuţi în străinătate. Fondurile speculative, băncile şi companiile care oferă servicii profesionale depind, în acelaşi timp, de capacitatea Londrei de a atrage şi păstra „talentul” internaţional. Mulţi dintre străini vin din interiorul Uniunii Europene. În Anglia şi Ţara Galilor există peste 579,000 de imigranţi polonezi, dar şi un număr mare de americani, sud-africani şi indieni.

Micile start-up-uri, dar şi companiile mari, se bazează pe talentele din străinătate pentru a umple lacunele lăsate de sistemul educaţional britanic. Cu toate acestea, regulile sunt împotriva lor: „căpăcele” puse imigraţiei şi dificultatea de a obţine vize sunt printre cele mai comune motive de plângeri şi pot să acţioneze ca o întrerupere gravă a dezvoltării afacerilor eficiente.

Este posibil însă ca lucrurile să se schimbe începând din 2013. În 13 decembrie anul curent, UK Border Agency a anunţat o serie de schimbări minore la regulile imigraţiei, schimbări ce ar putea să le dea angajatorilor o şansă mai mare de a accesa talentul internaţional.

Începând din aprilie 2013, toţi doctoranzii vor putea să îşi prelungească şederea în UK cu un an după finalizarea cursurilor, pentru a găsi un loc de muncă sau pentru a-şi pune pe picioare propria afacere. Creşterea uimitoare a grupurilor antreprenoriale din jurul universităţilor precum Cambridge arăta legătura vie dintre universităţi şi inovaţie, iar această schimbare ar putea crea încă o sursă de talente.

S-au schimbat şi regulile referitoare la permisele de şedere permanentă. Înainte, persoanele care aveau acest tip de rezidentă puteau lipsi din UK doar pentru 6 luni (pe o perioadă de 5 ani) fără să atragă suspiciunea autorităţilor. Această măsură a fost recunoscută că fiind total nepractica, datorită nevoii multora de a călători în interes de afaceri.

Cu toate acestea, sistemul încă nu funcţionează eficient, astfel că multe dintre start-up-uri se confruntă cu întârzieri de procesare a aplicaţiilor. Singura modalitate de contracarare a acestor întârzieri este, pentru moment, programarea cu cel puţin 4 luni înainte de expirarea vizei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Victor Ponta, desemnat premier. Preşedintele Băsescu a semnat decretul

Şofer român condamnat pentru neglijenţă în conducere