in

Imigrația din Marea Britanie scade. Firmele de construcții se plâng de lipsa muncitorilor

Imigrația netă este în scădere, în Regatul Unit, după un adevărat exod al lucrătorilor din Uniunea Europeană, după referendumul care a decis Brexit-ul. Potrivit Evening Standard, nesiguranța de după referendum a dus la scăderea numărului europenilor care au ales să vină în Marea Britanie și creșterea celor are au plecat.

Astfel, în 2016, imigrația netă a scăzut sub 250.00, pentru prima dată în trei ani, ajungând la cifra de 248.000, cu 84.000 mai mică decât în 2015, potrivit Biroului Național de Statistică din Regatul Unit.



Din această cauză, scrie Evening Standard, firmele de construcție au anunțat că se confruntă cu o lipsă tot mai acută de zidari, dulgheri și alți lucrători calificați care veneau din Europa de est.

Mai mult, restaurantele, hotelurile și cafenelele din Londra vor trebui să își regândească modelele de afaceri, dacă tinerii din estul Europei nu vor continua să aleagă Marea Britanie pentru a munci. De asemenea, conducerile universităților a anunțat că există semnale că vor fi probleme cu personalul cheie.

Au fost 588.000 de veniri și 339.000 de plecări în și din Marea Britanie.

Imigrația din Europa centrală a scăzut cu 25.000, până la 48.000, în timp ce imigrația netă din țările din afara UE a fost estimată la 175 000 – mult peste nivelul promis de Theresa May în ceea ce privește imigrația globală, chiar dacă aceste cifre pot fi teoretic controlate de guvern deoarece cetățenii din afara UE nu se bucură de libertatea drepturilor de circulație.

Se pare că cea mai mare surpriză o reprezintă faptul că 117.000 de europeni au plecat din Marea Britanie, cu 30.000 mai mult decât în anul precedent.

Grupurile de afaceri i-au cerut premierului Theresa May să renunțe la ținta pe care și-a propus-o pentru imigrație, mai arată Evening Standard.

Conservatorii, program electoral naționalist și anti-imigrație

Financial Times: Noi restricții pentru cetățenii UE. Iată cum vor funcționa controalele asupra imigrației în UK după Brexit

Ministrul Imigrației din UK vrea ca angajatorii britanici să plătească „Taxa pe români”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Atentat cu bombă la Atena. Fost prim-ministru, rănit

Sondaj YouGov. Conservatorii se prăbușesc. Laburiștii sunt din ce în ce mai aproape