in

Inflația din Marea Britanie atinge maximul ultimilor 10 ani. Creșteri de prețuri la carburanți și alimente

Inflația din Marea Britanie atinge maximul ultimilor 10 ani. Creșteri de prețuri la carburanți și alimente

Inflația atinge maximul ultimilor 10 ani în Marea Britanie, pe măsură ce prețurile la carburanți, îmbrăcăminte și alimente cresc.

Creșterile generale ale prețurilor au ridicat inflația la cel mai ridicat nivel din 2011 – punând presiune asupra Băncii Angliei cu o zi înainte de anunțarea ultimei rate a dobânzii din acest an.

Inflația a crescut la 5,1% luna trecută, atingând un nou maxim în ultimii zece ani, pe măsură ce costul vieții a crescut pentru fiecare gospodăriem, scrie Sky News.

Indicatorul prețurilor de consum (IPC) al inflației a crescut de la 4,2% în octombrie peste așteptările de 4,7%.

De asemenea, Banca Angliei va anunța în aceste zile creșterea ratelor dobânzilor, ceea ce poate însemna o nouă creștere a prețurilor la anumite produse.

Experții se așteptau ca inflația să se îndrepte spre 5% – dar nu până în primăvara viitoare.

Prețurile produselor din Marea Britanie cresc din cauza crizei aprovizionării. „De Crăciun va fi și mai rău”

Economistul șef al Biroului Național de Statistică, Grant Fitzner, a declarat: „O gamă largă de creșteri ale prețurilor au contribuit la o nouă creștere abruptă a inflației, care se află acum la cea mai mare rată de peste un deceniu”.

Datele arată creșteri la o gamă largă de categorii, inclusiv combustibil – care a atins un nivel record în noiembrie – precum haine, alimente și mașini second-hand.

Cancelarul Rishi Sunak a declarat cu privire la acest : „Știm cât de provocatoare poate fi creșterea inflației pentru familii și gospodării, motiv pentru care cheltuim 4,2 miliarde de lire sterline pentru a susține standardele de trai și pentru a oferi măsuri specifice pentru cei mai vulnerabili în lunile de iarnă.”

„Odată cu o reapariție a virusului, cel mai important lucru pe care îl putem face pentru a proteja redresarea economică este ca toată lumea să primească stimulente”.

Cea mai mare contribuție la creșterea inflației din noiembrie a venit din partea transporturilor, cu prețurile medii la benzină de 145,8p pe litru, comparativ cu 112,6p cu un an mai devreme și prețurile mașinilor second-hand care au crescut cu aproape o treime din aprilie.

La nivel de transport, inflația anuală este de 12,5%, cea mai mare rată înregistrată începând cu 2006.


…Inflația din Marea Britanie atinge maximul ultimilor 10 ani. Creșteri de prețuri la carburanți și alimente…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

omicron și delta

Oamenii se pot infecta simultan cu tulpinile Omicron și Delta

Certificatele COVID, obligatorii de azi în Anglia la intrarea în cluburi și alte locații