Menu
in

Marea Britanie: 440.000 de lucrători independenți au beneficiat de ajutor financiar în prima zi de aplicare a schemei guvernamentale

O schemă guvernamentală pentru susținerea lucrătorilor independenți (self-employed) a fost accesată de 440.000 de oameni în prima zi, suma acordată de Ministerul de Finanțe fiind de 1,3 miliarde de lire sterline.

Schema de susținere a veniturilor din activități independente (SEISS) oferă lucrătorilor ale căror bugete au fost lovite de pandemia de coronavirus cu o subvenție în numerar de 80% din profitul lunar mediu, de până la 2.500 lire sterline pe lună, pentru ultimele trei luni.

Lansată săptămâna aceasta, se preconizează că sistemul va sprijini până la 3,5 milioane dintre cei 5,2 milioane de angajați independenți din Marea Britanie.

Cum se va aplica pentru subvenția pe care statul britanic o acordă lucrătorilor „self employed” afectați de criza coronavirusului. Tot ce trebuie să știți

Cancelarul, Rishi Sunak, a declarat: „Lucrătorii independenți din Marea Britanie sunt o parte crucială a economiei noastre și vor fi esențiali pentru a ne reveni – motiv pentru care facem tot ce putem pentru a-i susține. Mă bucur să văd că sistemul nostru de asistență mondială ajută deja atât de multe persoane, cu peste 1,3 miliarde de lire sterline, doar în prima zi. Acești bani vor asigura angajații independenți că pot trece prin această perioade”, a spus cancelarul.

Sute de lucrători independenți au raportat că au fost respinși de HMRC după ce au solicitat subvenția. Acest lucru s-a întâmplat, de obicei, pentru că au devenit angajați independenți în ultimul an, fiind nevoie de doi ani de evidență a activității independente pentru a se califica.

Alții au lucrat ca angajați pentru o parte din ultimii doi ani și au suferit deducții, ceea ce înseamnă că primesc o parte din subvenția maximă de 7.500 de lire sterline.

IPSE, grupul de lobby pentru consultanți și lucrători independenți, a făcut campanie pentru ca schema să fie mai flexibilă și să includă grupuri, cum ar fi contractanții pe acțiuni și noii lucrători independenți, scrie The Guardian.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version