Menu
in

Un sfert dintre cei decedați de COVID-19 în Anglia erau diabetici, iar aproape 20% aveau demență

Prima problemă de sănătate a persoanelor decedate în Anglia din cauza infectării cu coronavirus este diabetul, arată NHS, iar a doua este demența.

Dintre cele 22.332 de persoane care au murit în spitalele din  din Anglia, între 31 martie și 12 mai, 5.873 (26%) sufereau de diabet de tip 1 sau de tip 2, arată datele NHS England, citate de The Guardian.

Aceasta este cea mai frecventă boală găsită într-o analiză a condițiilor de sănătate existente la pacienții decedați. Celelalte boli mai frecvente au fost demența (18%), probleme grave respiratorii (15%) și boala renală cronică (14%). Unul din zece (10%) suferea de boli cardiace.

Acest lucru confirmă rapoartele medicilor de la secțiile de terapie intensivă potrivit cărora mulți dintre pacienții cu coronavirus pe care i-au tratat în timpul pandemiei aveau diabet, precum și cercetări ale Centrului Național de Audit și Cercetare pentru Terapie Intensivă din Marea Britanie.

Un băiat de 14 ani a murit la Londra din cauza unei boli inflamatorii similare cu Kawasaki. Era infectat cu coronavirus. Alarmă în Marea Britanie

NHS England a declarat că se estimează că 4,8 milioane de britanici sunt diabetici, ceea ce le crește riscul de deces din cauza Covid-19.

„Este clar că persoanele cu diabet sunt mai expuse riscului de a muri din cauza Covid-19”, a spus prof. Partha Kar, consilierul de specialitate. „În prezent se realizează o analiză mai detaliată pentru a înțelege legătura dintre cei doi factori, deși descoperirile inițiale indică faptul că riscul pentru persoanele sub 40 de ani este foarte scăzut.”

NHS England nu a specificat câți dintre cei 5.873 de diabetici care au murit aveau diabet de tip 1, o afecțiune autoimună care nu are legătură cu stilul de viață și câți aveau diabet de tip 2, care este strâns legat de supraponderalitate.

Experții consideră că diabetul crește riscul de a muri din cauza Covid-19, deoarece diabetul pune tensiune asupra inimii și a altor organe.

„Faptul că mai mult de un sfert dintre persoanele care au murit cu Covid-19 aveau diabet subliniază necesitatea urgentă de a asigura o mai bună protecție și un sprijin suplimentar celor din grupurile vulnerabile din punct de vedere clinic”, a spus Bridget Turner, director de politici la organizația Diabet din Regatul Unit.

Alzheimer Research UK a declarat că este „șocant” faptul că 4.048 dintre persoanele care au murit – aproape una din cinci – aveau demență. Cu toate acestea, se știe că 88% dintre decese au fost printre cei peste 65 de ani, iar ratele de deces au fost mai mari în rândul celor de peste 80 de ani.

A învins virusul la 113 ani! Cea mai bătrână femeie din Spania spune că este norocoasă că are „sănătatea bună”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version