Menu
in

Marea Britanie amână introducerea controalelor la produsele agroalimentare din UE

Marea Britanie a decis să amâne încă o dată introducerea unor controale la frontieră pentru produsele agroalimentare provenite din UE, în contextul unor probleme grave cu lanțurile de aprovizionare.

Noile controale vor fi amânate cu încă două luni, până la 1 ianuarie. Schimbarea procedurilor vamale va fi impusă din cauza ieșirii Marii Britanii din UE și trebuia inițial aplicată din aprilie 2021.Marea Britanie extinsese deja, în martie, perioada de grație pentru controalele la produse alimentare până în octombrie anul acesta.

Deficitul de șoferi continuă să creeze probleme. Brexitul și pandemia îi lasă pe britanici fără mobilă, mâncare caldă și legume

O serie de documente privind siguranța produselor, ca certificatele sanitar veterinare de la exportator sau certificatele fitosanitare, dar și controalele fizice pentru alimentele proaspete și plante, vor fi amânate până în iulie 2022.

„Vrem ca firmele să se concentreze mai degrabă pe relansarea după pandemie decât pe noi cerințe la frontieră și din acest motiv am stabilit un nou calendar pentru introducerea controalelor complete la frontieră”, a declarat ministrul pentru Brexit, David Frost, citat de Politico, potrivit Profit.ro.


…Marea Britanie amână introducerea controalelor la produsele agroalimentare din UE…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
Exit mobile version