in

Deficitul de șoferi continuă să creeze probleme. Brexitul și pandemia îi lasă pe britanici fără mobilă, mâncare caldă și legume

Deficitul de șoferi cu care se confruntă Marea Britanie continuă să creeze probleme. Școlile au fost avertizate să-și facă stocuri pentru a nu întâmpina probleme în pregătirea meselor calde, iar cultivatorii din Scoția aruncă tone de legume.

După ce blocajul lanțurilor de aprovizionare provocat de acest deficit, apărut parțial în urma plecării șoferilor români și bulgari pe fondul ieșirii din Uniunea Europeană, i-a lăsat pe britanici fără bere, acesta riscă acum să creeze o penurie de mobilă.

Lanțul Ikea a anunțat că întâmpină pro­bleme în livrarea produselor din cauza lipsei de șoferi, potrivit BBC.

„Asistăm în prezent la o furtună perfectă de probleme, incluzând perturbarea lanțurilor globale de aprovizionare și un deficit de șoferi, exacerbate de pandemie și Brexit“, au declarat oficialii Ikea.

Școlile au fost avertizate să-și facă stocuri de produse

Penuria de șoferi afectează din plin sectorul britanic de retail, iar școlile au fost avertizate să-și facă stocuri de produse pentru a nu întâmpina probleme în pregătirea meselor calde. Și serviciile britanice de transport cu autobuzul întâmpină dificultăți din cauza lipsei de șoferi. Mai multe astfel de servicii de transport au fost anulate, părinții fiind sfătuiți să-și facă propriile aranjamente pentru transportul copiilor la școală, notează The Independent.

Din cauza lipsei de forță de muncă, cultivatorii de legume din Scoția sunt nevoiți să arunce tone de legume, iar aceștia se așteaptă ca problemele să se acutizeze înaintea Crăciunului.

Șoferii de camion susţin că actuala criză de alimente cu care se confruntă Marea Britanie va lua sfârșit când vor fi plătiți mai bine.

Criza locurilor de muncă în Marea Britanie. Șoferii și instalatorii au ajuns să câștige mai bine decât avocații și arhitecții

Confederația Industriei Brita­nice (BCI) avertizează că ar mai putea trece încă doi ani până când problema penuriei de forță de muncă ce pune presiune pe lanțurile de aprovizionare și productivitatea din Marea Britanie va fi soluționată, scrie Business Magazin.

Directorul general al confederației, Tony Danker, arată că deși este „corect“ ca guvernul britanic să dezvolte competențele muncitorilor britanici, sunt necesare soluții pe termen scurt pentru a ajuta companiile în acest moment, în condițiile în care actualul sistem nu poate răspunde nevoilor acestora.

Marea Britanie se confruntă și cu o penurie de produse chimice necesare tratării apelor pe fondul Brexitului.

Autoritățile britanice au suspendat reglementările privitoare la tratarea reziduurilor din cauza unei crize de produse chimice necesare în condițiile în care lanțurile de aprovizionare sunt sub presiune din cauza Brexitului, notează Bloomberg.


…Deficitul de șoferi continuă să creeze probleme. Brexitul și pandemia îi lasă pe britanici fără mobilă, mâncare caldă și legume…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

creșterea taxelor

NINO va fi mai mare de la anul. Creșterea taxelor în Marea Britanie, legiferată de parlament

Racola tinere din România pentru a se prostitua în Anglia. Cum le păcălea pe fete interlopul Valter, fratele lui Cosmos Tănase

Racola tinere din România pentru a se prostitua în Anglia. Cum le păcălea pe fete interlopul Valter, fratele lui Cosmos Tănase