Menu
in

Marea Britanie – contracte pentru zeci de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 cu două companii farmaceutice din Europa

Marea Britanie a semnat contracte cu două companii farmaceutice din UE, pentru 90 de milioane de doze de vaccin anti-COVD19, în cazul în care acestea îl vor dezvolta înaintea celui care este în testare la Universitatea Oxford.

De altfel, Regatul Unit mai are un contract, pentru 100 de milioane de doze de vaccin, care ar urma să fie furnizate de Universitatea Oxford, în parteneriat cu compania AstraZeneca.

Celelalte două concernuri farmaceutice sunt BioNTech & Pfizer, din Germania și Valneva din Franța. Termenii contractelor prevăd 30 de milioane de doze de vaccin de la prima companie și 60 de milioane de la cea de-a doua.

Ministrul pentru Afaceri din Marea Britanie, Alok Sharma, a declarat că noile acorduri vor „asigura că Marea Britanie are șansele cele mai bune de a avea un vaccin care îi protejează pe cei cu cel mai mare risc”.

Vești bune de la Universitatea Oxford. Vaccinul anti-Covid19 are „rezultate promițătoare”

Oamenii de știință din Oxford au spus deja că sunt „80%” încrezători că pot avea vaccinul disponibil până în septembrie.

Rezultatele primelor testări al vaccinului de la Oxford – numit AZD1222 – urmează să fie publicate astăzi în prestigiosul jurnal medical The Lancet. Însă acestea nu vor fi suficiente pentru a obține licența și începerea derulării.

Oamenii cărora li s-a administrat vaccinul Oxford au dezvoltat anticorpi și celule albe în sânge numite celule T, care vor ajuta corpul să lupte împotriva virusului, scrie Daily Mail.

Faza III de la Oxford implică aproximativ 8.000 de persoane în Marea Britanie și, de asemenea, până la 6.000 de persoane din Brazilia și Africa de Sud, unde vaccinul poate fi mai ușor testat, deoarece mai multe persoane sunt infectate.

Mitropolia Ortodoxă a Moldovei, supusă Rusiei, împrăștie teorii ale conspirației: «Există pericol de microcipare prin vaccin»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version