in

Vești bune de la Universitatea Oxford. Vaccinul anti-Covid19 are „rezultate promițătoare”

Studiile asupra vaccinului împotriva Covid-19 de la Universitatea din Oxford au arătat „rezultate promițătoare” în stimularea răspunsului dorit al sistemului imunitar.

Astfel, vaccinul nu numai că ar fi eficient, ci ar produce și o dublă protecție, spun specialiștii. În faza de studiu umană, care a început în aprilie, și care a implicat aproximativ 1.000 de voluntari sănătoși, oamenii de știință au detectat că vaccinul generează anticorpi și celule T care ar putea fi adecvate pentru a genera un răspuns imun împotriva Covid -19.

Aceasta înseamnă că vaccinul ar produce imunitate umorală, adică generează anticorpi neutralizanți care ne apără de virus, împiedicând infecția să intre și să se dezvolte între noi. În plus, ar produce și imunitate celulară prin generarea de limfocite T, create din celulele stem din măduva noastră osoasă.

Acestea funcționează ca un batalion de apărare care atacă direct și distruge celulele din corpul nostru care au fost deja infectate.

BBC: Hackerii ruși vor să fure cercetările occidentale legate de vaccinul anti-COVID-19

Cercetătorii au remarcat că acest răspuns imun combinat este suficient pentru a preveni infecția și subliniază faptul că un astfel de efect este foarte pozitiv.

David Carpenter, președintele Comitetului de etică din Berkshire, care a aprobat procesul de la Oxford și continuă să lucreze cu acest grup de oameni de știință, spune că echipa este „pe cale” de a realiza vaccinul.

„Nimeni nu poate stabili termene… lucrurile ar putea merge prost, dar realitatea este că, prin colaborarea cu o mare companie farmaceutică, acest vaccin ar putea fi destul de disponibil în septembrie și acesta este tipul de obiectiv la care se lucrează” , a punctat profesorul.

AstraZeneca este compania farmaceutică cu care prestigioasa universitate colaborează pentru atingerea acestui obiectiv.

Declarație șoc a unui medic italian, specializat în boli infecţioase: ”Posibil ca virusul să fie eradicat înainte ca cercetătorii să găsească un vaccin”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Îndemnul Guvernului britanic: „Mergeți la muncă”. Boris Johnson: „Trebuie să intrăm în normalitate până la Crăciun”

ȘOC la cimitir! Angajați ai cimitirului, filmați în timp ce taie și rup cadavre în bucăți – VEZI VIDEO