in

Soluție de avarie la criza muncitorilor. Marea Britanie exportă animale tăiate în UE, apoi reimportă carnea tranșată

Soluție de avarie la criza muncitorilor. Marea Britanie exportă animale tăiate în UE, apoi reimportă carnea tranșată

Procesatorii de carne din Marea Britanie au început să exporte în UE carcase de animale unde sunt tranșate, de unde sunt importate din nou în regat. Este o soluție de avarie la criza de muncitori calificați din industrie, relatează The Guardian.

Producătorii de carne de vită exportă carcase în Irlanda, pentru tranșare și ambalare, spune Nick Allen, directorul executiv al Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne, înainte ca produsele să fie aduse înapoi în Marea Britanie pentru a fi vândute în supermarketuri.

Pe de altă parte, procesatorii de carne de porc caută să expedieze carcasele în Olanda pentru a fi tranșate, potrivit Financial Times. Aceasta, deși guvernul a anunțat luna trecută o politică de imigrație post-Brexit, în baza căreia ar fi acordate vize temporare pentru lucrători sezonieri în industria cărnii.

Măsura are ca scop să prevină sacrificarea în masă a porcilor sănătoși în ferme, deoarece abatoarele și fabricile de procesare a cărnii nu mai au destui angajați după Brexit și sunt la capacitate maximă. Cu toate acestea, 10.000 de animale au fost ucise până acum, potrivit Asociației Naționale a Cărnii de Porc, iar sacrificarea continuă.

Criza porcilor din Marea Britanie. Animale sănătoase, sacrificate din cauza Brexitului

În urma deciziei Guvernului, 800 de angajați calificați din industria cărnii de porc vor putea lucra în Marea Britanie timp de șase luni. Cu toate acestea, fermierii și procesatorii de carne încă așteaptă sosirea muncitorilor, dar aceștia vor ajunge la sfârșitul lunii noiembrie, cel mai devreme.

O problemă pentru producătorii de carne de porc este că orice carne exportată în UE pentru tranșare nu va mai putea fi etichetată ca britanică atunci când este reimportată în Regatul Unit pentru vânzare.

„Este un semnal pentru cât de disperate devin lucrurile”, spune Nick Allen.

„În ceea ce privește carnea de vită, irlandezii au acces la mulți muncitori. Au acordat vize pentru a aduce măcelari din străinătate. Au fabrici și sunt avizați pentru supermarketuri”, a adăugat el.

Exportul cărnii pentru procesare are și costuri mai mari – încă 1.500 de lire sterline pentru fiecare camion cu carcase, inclusiv taxele de transport, precum și cerințele vamale introduse după Brexit, cum ar fi un certificate de sănătate de export pentru fiecare transport.

Procesatorii de carne se plâng de mult timp de criza de forță de muncă din industrie și avertizează că vizele temporare de șase luni sunt prea puțin pentru a îmbunătăți situația.

„Avem un minus de 10.000-12.000 de muncitori, 800 nu sunt suficienți, mai ales pentru doar 6 luni. Avem nevoie de cel puțin 18 luni pentru a pregăti acești oameni”, a spus Allen.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mii de britanici se infectează zilnic cu varianta Omicron. Cazurile COVID din Scoția s-au dublat într-o săptămână

Un consilier științific al guvernul britanic a demisionat: „Situația pandemiei scapă de sub control”

Revoltă Brexit

La Belfast a început nebunia. Revoltă din cauza protocolului Brexit, înăbușită de poliție