in

Marea Britanie, IZOLATĂ. Haos după ce Franța a închis frontiera cu Regatul Unit. Transportul vaccinului din Belgia, în pericol

Rafturile din supermarketurile din Marea Britanie ar putea rămâne în curând goale, după ce Franța a închis frontiera, iar camioanele britanice nu mai pot trece Canalul Mânecii.

Portul Dover s-a închis tuturor vehiculelor de marfă care părăseau Marea Britanie, pentru următoarele 48 de ore, după ce Franța a impus o interdicție de călătorie, de la ora 23:00 noaptea trecută, pe fondul răspândirii tulpinei mutante a coronavirusului.

Transportatorii care vin în Marea Britanie din Franța vor fi deocamdată autorizați să treacă frontiera, însă este posibil ca acești să nu mai poată intra în Marea Britanie. Aproximativ 10.000 de camioane pe zi tranzitează prin Dover, cu 20% din totalul bunurilor aduse și vândute în Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Varianta virusului englez a ajuns deja în Olanda, blocate toate zborurile din Marea Britanie

Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la faptul că haosul ar putea perturba aprovizionarea cu vaccinul Pfizer / BioNTech către Marea Britanie, care este produs în Belgia – avioanele militare fiind pregătite să livreze provizii dacă interdicția durează mai mult de 48 de ore.

Prim-ministrul Boris Johnson va purta discuții de criză astăzi, 21 decembrie, cu miniștrii, în cadrul comitetului de urgență Cobra.


Poliția din Kent a implementat Operațiunea Stack, pentru a ușura aglomerația, în timp ce Ministerul Transporturilor a declarat că Aeroportul Manston dezafectat este pregătit ca măsură de urgență împotriva nivelului anticipat de perturbare.

Franța, Germania, Italia, Olanda, Belgia, Polonia, Austria, Danemarca, Irlanda și Bulgaria au anunțat restricții privind călătoriile în și din Marea Britanie, după izbucnirea răspândirii noii tulpini în sud-estul Angliei.

Ministrul francez al sănătății, Olivier Veran, a declarat că este posibil ca tulpina să circule deja în Franța, deși testele recente nu au detectat-o.

Anglia: Noua variantă a coronavirusului, „cu 70% mai CONTAGIOASĂ”. Se răspândește foarte rapid în Londra și în sud-est

„Este posibil ca virusul să circule în Franța”, a spus Veran, după ce țara sa a hotărât să interzică intrarea camioanelor britanice.

Cei careu doreau să trează în Franța sunt blocați acum în portul Dover, fără posibilități de cazare, întrucât hotelurile sunt închise.

Ministrul britanic al transporturilor a recunoscut că interdicția Franței asupra transportatorilor de mărfuri a fost „ușor surprinzătoare”.

Ian Wright, directorul executiv al Federației pentru Alimente și Băuturi, a declarat: „Suspendarea din această seară a traficului de marfă din Marea Britanie în Franța are potențialul de a provoca întreruperi serioase în aprovizionarea cu alimente proaspete de Crăciun din Marea Britanie și a exporturilor de alimente și băuturi din Marea Britanie.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Virusul mutant, zborurile dintre Marea Britanie și România SE SUSPENDĂ; persoanele care vin din UK intră în carantină 14 zile

Haosul COVID: Britanici blocați în aeroporturile din Germania. „Vă rugăm, ajutați-ne!”