Menu
in

Marea Britanie: Pașapoartele COVID – cheia pentru redeschiderea societății. Ar putea fi utilizate pentru redeschiderea cluburilor de noapte

Pașapoartele pentru vaccin anti-COVID ar putea fi un „instrument pe termen scurt” pentru redeschiderea teatrelor și a stadioanelor, a declarat ministrul Culturii din Marea Britanie, Oliver Dowden.

Guvernul trebuie să „analizeze toate opțiunile” pentru „a face viabile domeniile vieții noastre”, a spus el, dar nu s-au luat încă decizii în acest sens.

Ministrul a insistat că foaia de parcurs pentru ridicarea restricțiilor în Anglia este pe drumul cel bun, arată BBC. La rândul său, primul ministru al Țării Galilor, Mark Drakeford, a declarat că există „câștiguri” cu folosirea pașapoartelor pentru vaccin.

Marea Britanie ar putea introduce pașapoarte de sănătate biometrice. Boris Johnson face apel la un „efort global” pentru învingerea coronavirusului

Dowden a spus că nu s-au luat încă decizii cu privire la pașapoartele Covid. El a spus că este important să se examineze acest lucru pentru a ajunge la “o relaxare mult mai mare la mijlocul lunii iunie”, așa cum era planificat, dar acesta nu este “singurul factor”.

Ministrul a mai spus că a înțeles complet „preocupările pe care oamenii le-au ridicat din motive de libertate civilă” și de aceea revizuirea întreprinsă în prezent de ministrul Michael Gove este atât de importantă.

Succesul vaccinărilor și vremea mai bună din lunile de vară ar fi, de asemenea, factori cruciale, a adăugat el.

Și Mark Woolhouse, profesor de epidemiologie la Universitatea din Edinburgh, a declarat că pașapoartele COVID trebuie luate în considerare ca făcând parte dintr-un pachet mai larg de măsuri de protecție.

„Este cu siguranță ceva ce trebuie să luăm în considerare cu seriozitate”, a declarat acesta.

Pașapoartele de vaccin ar putea fi utilizate pentru redeschiderea cluburilor de noapte și pentru a permite adunări în masă, a spus profesorul Woolhouse.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version