36.860 de tineri români studiază în străinătate în anul 2020, Marea Britanie fiind cea mai populară destinație de studiu pentru ei. Astfel, 9.135 se află în această țară pentru continuarea studiilor superioare, potrivit datelor estimate de Grupul EDUCATIVA, citat de start-up.ro.
Marea Britanie este foarte căutată și la nivel internațional, fiind a doua cea mai populară țară din lume atunci când vine vorba de urmarea unei facultăți în străinătate, depășită doar de Statele Unite ale Americii.
485.645 de studenți internaționali studiau în 2019 în Marea Britanie, potrivit Higher Education Statistics Agency din Marea Britanie.
Pentru cei care încep studiile universitare în 2020, împrumutul guvernamental britanic în valoare de £9.250 pentru licență și £11.222 la master rămâne valabil pe toată perioada studiilor și valoarea taxelor școlare rămâne aceeași.
Guvernul Regatului Unit a confirmat faptul că studenții Uniunii Europene care încep în anul universitar 2020/21 vor fi în continuare eligibili pentru împrumuturi pentru studii pe toată durata programului lor de studiu.
Cursurile și admiterea rămân la fel până în 2021 inclusiv și studenții încă au acces în timpul studiilor la oportunități importante pentru cariera lor.
Acesta este ultimul an când studenții români pot aplica pentru a se bucura de aceleași beneficii financiare când vine vorba de studiile lor în Marea Britanie. Volumul de studenți care vor să studieze pe viitor în această destinație va fi influențat masiv de indisponibilitatea împrumutului guvernamental britanic, posibilitatea taxelor școlare crescute sau necesitatea vizei de studiu.
Aproape 1/5 din cele mai bune 50 de universități din lume se află în Marea Britanie, conform QS World University Rankings 2020.
Beneficiile studiului în străinătate nu se opresc la programele educaționale. Un avantaj important pentru studenții internaționali este și rețeaua de cunoștințe pe care și-o formează, beneficiu care deschide oportunități de carieră și nu numai pentru viitor la nivel internațional. Universitățile pun accent mult mai mult pe rețeaua de absolvenți. De exemplu, ca absolvent la Oxford University, intri într-un network de alumni de peste 250.000 de persoane, inclusiv peste 120 de medaliați olimpici, 26 de câștigători ai Premiului Nobel, șapte poeți laureați și peste 30 de lideri mondiali moderni.