in

Moarte suspectă în Bucureşti. Un judecător iranian acuzat de tortură și luare de mită a fost găsit decedat

Moarte misterioasă în Bucureşti. Un fost judecător iranian de 52 de ani a fost găsit fără suflare în holul unui hotel, după ce ar fi căzut de pe scara interioară. Gholamreza Mansouri are un trecut foarte tulbure, ceea ce va face munca anchetatorilor foarte dificilă.

Bărbatul era cazat singur la un hotel din zona Pieței Romane. A fost găsit mort la parterul clădirii de către un angajat de la recepție, care a și sunat la 112 și a anunțat autoritățile. Anchetatorii nu au găsitun bilet de adio, însă este luată în calcul sinuciderea. Nu este exclusă însă nici ipoteza asasinatului.

Judecat în Iran

Iranianul a fugit din ţara sa în urmă cu doi ani. Cleric influent, procuror și judecător, era judecat la el în ţară că a primit mită o jumătate de milion de dolari, moment în care ar fi fugit spre Germania, iar de acolo în România.
Organizații civice spun însă și că a dispus închiderea și torturarea unor ziariști independenți ostili puterii. Presa internațională abundă în articole în care îi este înfierat comportamentul abuziv. În 2013, a ordonat arestarea simultană a 20 de jurnaliști într-o singură zi.

Dispărut fară urma, Mansouri a apărut pentru ultima dată într-o postare pe Youtube din 11 iunie 2020.

Un videoclip în care spune că se va întoarce în Iran imediat ce se vor ridica restricțiile cauzate de coronavirus, pentru că are încredere în sistemul judiciar.
Pe 12 iunie însă avea să fie arestat de autoritățile române în vederea predării, eveniment relatat, la fel, în presa internațională.

Judecătorii Curții de Apel au decis să îl elibereze, sub control judiciar, iar pe 10 iulie urmau să analizeze cererea iranienilor de extrădare, dar și să vadă dacă sunt respectate drepturile omului în Iran pe parcursul proceselor.

Presa internațională, interesată de ancheta din România

Urmează zile decisive în care polițiștii români vor urmări secundă cu secundă înregistrările de pe toate holurile hotelului ca să vadă cu cine s-a întâlnit fostul judecător sau cine s-a apropiat de camera lui.

Sunt detalii importante pe care și presa internațională le așteaptă. New York Times și The Telegraph au scris deja despre moartea fugarului Gholam Reza-Mansouri, căutat de autoritățile iraniene într-un dosar de corupție din Iran.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie rămâne cea mai populară destinație pentru studenții români

români repatriaţi Marea britanie

Sute de români au fost repatriați în ultimele zile. Cei mai mulţi, din Marea Britanie