in

Marea Britanie se pregătește să renunțe la piața UE. Scopul pentru care a fost creat Ministerul Comerțului Exterior

Un nou minister a fost creat de premierul Theresa May cu scopul de a găsi soluții externe în cazul în care Marea Britanie își va pierde accesul deplin la piața comună a Uniunii Europene. Ieșirea din UE poate însemna taxe vamale la produsele din țările membre, iar Marea Britanie vrea să evite eventuale probleme creând noi oportunități comerciale.

Astfel, ministerul nou format se ocupă de comerțul cu zeci de țări din afara UE, pentru a încheia acorduri până la 1 ianuarie 2019, data la care se preconizează ca țara să iasă efectiv din UE.

Bineînțeles că principalele țări cu care Regatul Unit vrea să colaboreze sunt cele din vechiul Commonwealth. Primul ministru  Theresa May a discutat deja cu omologul său australian, Malcolm Turnbull, scrie Evening Standard. Ea și-a exprimat dorința de a începe noi schimburi comerciale între cele două țări.

May a descris discuția cu premierul australian ca fiind încurajatoare și a afirmat că „Brexitul poate funcționa pentru Marea Britanie”.

Ministrul Comerțului Exterior, Liam Fox, a spus că deja a cerut întâlniri pentru stabilirea unor relații comerciale cu mai multe țări din afara UE.

El a declarat pentru Sunday Times că pregătește economia pentru atunci când țara va ieși din UE, iar săptămâna viitoare va avea discuții cu oficiali din Statele Unite ale Americii.

 

„Sunt deja mai multe țări care spun: „Ne-ar face plăcere să facem comerț cu a cincea cea mai mare putere economică a lumii, fără a fi nevoie de acordul celorlalte 27 de țări membre UE”, a afirmat Fox.

A început circul BREXIT. Ministrul pentru ieșirea din UE: „Nu mai avem nevoie de europeni”

Primarul Sadiq Khan: Nu voi putea să îi protejez pe londonezi de prăbușirea economică

Theresa May dă cu tifla Europei din prima zi de mandat. L-a pus pe Boris ministru de EXTERNE

Cameron la plecarea din funcție: Vreau menţinerea drepturilor cetăţenilor UE în Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Circulaţia trenurilor este suspendată la staţia London Bridge, din cauza unui “crater” apărut în London Hill

Legea pensiilor se schimbă. Vezi ce categorii de persoane se vor putea pensiona mai devreme!