in

Marea Britanie și Canada, boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing

boicot diplomatic

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat că se alătură unui boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, care vor începe pe 4 februarie, după ce și omologul său din Marea Britanie, Boris Johnson, a anunțat aceeași măsură. Statele Unite și Australia au anunțat măsuri similare, potrivit BBC.

„Suntem profund preocupați de încălcări ale drepturilor omului de către guvernul chinez”, a afirmat premierul canadian, în cadrul unei conferințe de presă, conform Agerpres.

Australia și Marea Britanie se vor alătura boicotului diplomatic anunțat de SUA asupra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 și niciun oficial nu va participa la evenimentele legate de jocuri.

Premierul britanic a precizat că boicotul sportiv nu este politica guvernului său, însă Marea Britanie va boicota diplomatic competiția.

„Va exista efectiv un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing”, a spus Boris Johnson în Parlament.

Succes remarcabil la Olimpiada Internaţională de Matematică din UK: elevii români au obţinut șase medalii

Cel puțin un milion de uiguri și alți membri ai minorităților turcofone au fost duși în lagărele de concentrare din Xinjiang, potrivit organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului.

Guvernul de la Beijing este acuzat, de asemenea, că sterilizează forțat femeile din rândul minorităților și impune munca forțată pentru acestea. De cealaltă parte, China susține că lagărele sunt de fapt centre de formare și reorientare profesională care au ca scop împiedicarea radicalizării celor din minoritățile musulmane.

Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional a spus că, în ciuda numărului în creștere al țărilor care anunță boicot diplomatic, este bine că atleții vor putea participa la competiția din februarie.

„Prezența oficialilor guvernamentali este o decizie politică a fiecărui guvern, astfel că se aplică principiul neutralității Comitetului Olimpic Internațional”, a spus Bach, potrivit BBC. În plus, Beijingul este criticat pentru suprimarea protestelor democratice din Hong Kong.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson anunță noi restricții în Anglia: Lucru de acasă și certificat de vaccinare OBLIGATORIU

Boris Johnson anunță noi restricții în Anglia: Lucru de acasă și certificat de vaccinare OBLIGATORIU

vaccinarea obligatorie

Britanicii, amenințați cu vaccinarea obligatorie sau lockdown pentru cei nevaccinați