in

Marea Britanie, șoferii care provoacă accidente mortale ar putea primi condamnări pe viață. ”Merită cele mai aspre pedepse”

Marea Britanie, șoferii care provoacă accidente mortale ar putea primi condamnări pe viață. ”Merită cele mai aspre pedepse”.

Modificările legislative care vor intra în vigoare săptămâna viitoare, în Anglia, Scoția și Țara Galilor, dar nu și în Irlanda de Nord, scrie BBC.

Sunt vizați mai ales șoferii care au provocat accidente, sub influența băuturilor alcoolice și drogurilor. 

Modificările intră în vigoare ca parte a Legii privind poliția, criminalitatea, sentința și instanțele.

Londra a fost numit al doilea cel mai scump oraș din lume în care să locuiești. Cu ce datorii rămâi la sfârșitul lunii

Marea Britanie, șoferii care provoacă accidente mortale ar putea primi condamnări pe viață.

Noua legislație va crea, de asemenea, o infracțiune de vătămare gravă prin conducere neglijentă, ceea ce înseamnă că cei care provoacă răni pe termen lung sau permanente se confruntă și cu pedepse mai aspre.

Pedeapsa actuală pentru astfel de infracțiuni este de până la 14 ani de închisoarea. Modificarea propusă a fost anunțată, prima data, în 2017 și intră în vigoare de marți. Pedeapsa se va aplica în Anglia, Scoția și Țara Galilor, dar nu și Irlanda de Nord, care are legi separate privind siguranța rutieră. 

Cei responsabili se vor confrunta, de acum, cu posibilitatea vieţii în spatele gratiilor”, potrivit ministrului britanic de Justiţie Dominic Raab.

„Au fost pierdute prea multe vieți din cauza unui comportament nesăbuit la volan, care a distrus numeroase familii. Cei care se comportă fără a ține cont de riscuri merită cele mai aspre pedepse atunci când acțiunile lor afectează viețile altora”, potrivit politicienilor britanici.

Totodată, noua legislaţie prevede pedepse mai dure și pentru șoferii fac accident din cauza condusului neglijent sau agresiv, dar și pedepsele în cazul șoferilor care provoacă răni grave victimelor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

bancnote hartie uk

Marea Britanie, mai aveți bancnote de 20 și 50 de lire sterline? După 30 septembrie nu vor mai fi valabile!

seic print charles

Donații suspecte de bani cash către Prințul Charles, în valize sau geamantane, din partea unui șeic supranumit ”omul care a cumpărat Londra”