in

MI5 AVERTIZEAZĂ: ISIS plănuiește noi atentate. Ce sunt celulele „ crocodil ”

Serviciile secrete britanice investighează planurile ISIS de a comite un val de atentate teroriste în Anglia și Europa, folosindu-se de celule „ crocodil ” care sunt formate din luptători „infiltrați” în societățile care vor fi atacate.

Dezvăluirile apar după informațiile potrivit cărora unul dintre cei care au pus la care atacurile de Paști din Sri Lanka a fost antrenat de un grup de luptători ISIS, de origine britanică, printre care s-ar afla celebrul Jihadi John, plecat în Siria pentru a pregăti atentate teroriste.

Abdul Lathief Jameel Mohamed, 36 de ani, este considerat de MI5 unul dintre cei care au organizat atacurile din Sri Lanka. El s-a aruncat în aer la hotelul Tripical Inn din capitala Colombo, scrie Daily Mail.Se pare că gruparea teroristă se bazează pe celule infiltrate în comunitățile locale care să ducă la bun sfârșit atentate sângeroase, după înfrângerea suferită pe teritoriul statelor Siria și Irak.

Șefii poliției au instruit responsabilii bisericilor și moscheilor din Marea Britanie să participe la exerciții de combatere a terorismului, de teama unor atacuri.

Dintr-o astfel de celulă crocodil ar fi făcut parte și Abdul Lathief Jameel Mohamed, care a făcut studii în UK și Australia și care s-a alăturat ISIS în 2014. În Siria, el s-a alăturat grupului numit „Legiunea”, din care făcea parte și Mohamed Emwazi, cunoscut ca Jihadi John.

„Am găsit date care îl leagă pe Mohamed de un număr de teroriști britanici care au fost în Siria, precum Jihadi John și Junaid Hussain, în momentul în care s-au pus bazele califatului Stat Islamic. Jihadiștii britanici se pare că l-au pregătit prin intermediul sistemelor de comunicații on-line și atunci când merge în Siria”, a declarat o sursă pentru The Times.

Peste 250 de oameni au fost uciși în atentatele din Sri Lanka.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

De ce anul acesta îl sărbătorim pe Sf. Gheorghe a doua zi de Paște. Cine a fost și cum a pătimit Sfântul Mucenic pentru credința sa

Român înjunghiat în noaptea de Înviere, în Wolverhampton