in

Mii de oameni stau la cozi pentru a vota, la Londra

Partidul Conservator, condus de premierul Boris Johnson, intră ca favorit în alegerile parlamentare care au loc joi în Marea Britanie – potrivit sondajelor de opinie.

Totuși, rezultatul final poate fi influențat decisiv de numărul mare de oameni care doresc să-și exercite dreptul de vot, din această cauză cozile atingând lungimi nemaiîntâlnite până acum.

Cozile s-au format încă de la primele ore ale deschiderii urnelor.

„Nu vă îngrijorați, noi britanicii știm să formăm cozi ordonate și să fim politicoși”, scriu ziarele din capitala Marii Britanii, care publică poze cu cozile electorale din metropolă.

La Balham, în sudul Londrei, Aidan Conway spună că în viața sa nu a văzut cozi atât de lungi pentru votare. El și-a postat mirarea pe Twitter, însoțită de mai multe poze cu oamenii așteptând ordonați să le vină rândul.

Andrew Clearly a pozat o altă coadă impresionantă, în timp ce Steven Swinford a postat lângă fotografie textul: „Coadă mare. Sunt peste 100 de oameni în fața mea și peste 50 de oameni în spatele meu”.

Majoritatea celor de la coadă sunt tineri, ei grăbindu-se să meargă la vot înainte de a pleca la muncă. Cozi uriașe au fost semnalate de altfel în toate orașele mari ale Angliei, inclusiv Birmingham sau Manchester.

Presa scrie că în unele locuri alegătorii stau și 45 de minute la rând până să ajungă să voteze. Urnele vor fi deschise până la ora 22.00, ora locală.

Cel mai recent sondaj de opinie, realizat de Institutul YouGov, indică faptul că Partidul Conservator ar urma să obțină 339 de mandate parlamentare, cu 21 mai multe față de alegerile din 2017. Opoziția laburistă, condusă de Jeremy Corbyn, este creditată cu 231 de mandate, în scădere cu 31 față de scrutinul precedent.

Britanicii merg la vot pentru a treia oara in mai puțin de cinci ani. Alegeri decisive pentru Brexit
SERVICII NOTARIALE

Învățătoare de la o școală din Vaslui, ridicată de polițiști. Fusese patroană de bordel cu minore în Italia