Menu
in

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: COVID ar putea rămâne cu noi pentru totdeauna

„COVID nu va dispărea, va fi cu noi mulți, mulți ani – poate pentru totdeauna, și trebuie să învățăm să trăim cu el”, a declarat ministrul Sănătății din Marea Britanie, Sajid Javid.

Acesta a spus că boala ar putea rămâne cu noi pentru totdeauna, dar speră că toate restricțiile vor putea fi ridicate până în martie.

Javid a adăugat că „s-ar putea” să fie nevoie de o vaccinare anuală împotriva coronavirusului, la o zi după ce guvernul a anunțat că restricțiile din Planul B vor fi ridicate joia viitoare.

El a declarat la Sky News: „COVID nu va dispărea, va fi cu noi mulți, mulți ani – poate pentru totdeauna și trebuie să învățăm să trăim cu el”.

Întrebat dacă intenționează să compare virusul cu gripa, el a spus: „Da, pentru că a fost un exemplu despre cum trebuie să învățăm să trăim cu COVID”.

El a continuat: „Din păcate, oamenii mor și de gripă. Într-un an rău de gripă, putem pierde aproximativ 20.000 de vieți – dar nu ne închidem întreaga țară și nu punem multe restricții pentru a face față. Trebuie să ne continuăm viețile cu măsuri sensibile, adecvate și proporționale”.

Javid a spus că Anglia se întoarce la Planul A pentru că „Planul B a funcționat” – în mare parte datorită programului de amplificare a vaccinului COVID-19.

„Cred că conducem Europa în tranziția de la pandemie la o situație endemică și arătăm lumii cum poți trăi cu COVID”, a spus el.

El a confirmat, de asemenea, intenția guvernului de a pune capăt regulilor de autoizolare pentru persoanele cu coronavirus, în săptămânile următoare.

Boris Johnson anunță ridicarea restricțiilor în Parlamentul britanic

Întrebat despre justificarea încetării cerinței legale împotriva orientărilor OMS în timpul unei pandemii, Javid a spus că toate regulile au rămas în curs de revizuire.

„Omicron este acum în retragere… dar trebuie să rămânem precauți, prevalența este încă mare”, a spus ministrul.

El a mai afirmat că oamenii ar trebui să decidă cu privire la purtarea măștilor și ce măsuri de precauție trebuie să ia atunci când cerințele legale iau sfârșit.

„Voi purta mască? Da, probabil că voi purta peste o săptămână”, a spus el pentru BBC Breakfast.

„Mai ales dacă mă duc la magazinul meu local, care este mic și închis și poate avea destul de mulți oameni la un moment dat într-un spațiu destul de mic, nu îi cunosc pe cei mai mulți dintre acești oameni, cred că ar fi rezonabil”, a afirmat Javid.

„Cred că va fi rezonabil pe metroul din Londra, de exemplu – un spațiu destul de închis. Oamenilor li se va cere să acționeze conform propriei judecăți, așa cum facem noi în lupta împotriva gripei”, a încheiat ministrul.


…Ministrul Sănătății din Marea Britanie: COVID ar putea rămâne cu noi pentru totdeauna…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version